Αφετηρία ταξιδιού η Βιβλιοθήκη Αμπελώνα

Για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2018 22:04
Η «ψυχή» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα βιβλιοθηκονόμος κ. Ματίνα Οικονόμου Η «ψυχή» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα βιβλιοθηκονόμος κ. Ματίνα Οικονόμου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα για έβδομη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στην οποία συμμετέχουν 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με φετινό θέμα «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Αυτό το καλοκαίρι θα γίνει παρατήρηση με μέτρηση μαζί με τα παιδιά του κόσμου μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούνται να παρατηρήσουν, να καταγράψουν, να κατανοήσουν, να αναδείξουν, να ζωγραφίσουν, να αφηγηθούν και, αν χρειαστεί, να αλλάξουν.

Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει ως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 σε ένα ταξίδι της περιπέτειας των αγαπημένων δεδομένων με οδηγούς τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των βιβλίων με πολλές εκπλήξεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για τον Ιούνιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 7 με 8 το απόγευμα. «Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στον τίτλο τους αριθμούς».

Μάντεψε το βιβλίο βρίσκοντας το όνομα του ήρωα, κάνοντας παντομίμα τον τίτλο του, αναγνωρίζοντας μια εικόνα του, συμπληρώνοντας τις λέξεις που λείπουν στον τίτλο του, διαβάζοντας ένα απόσπασμα. Η ομάδα με τα περισσότερα σημαιάκια κερδίζει. Για παιδιά 6-12 ετών. Με τον εκπαιδευτικό κ. Σωτήρη Μπλάνα.

Αύριο Τρίτη 10-11:30 το πρωί «Φυσικά δεδομένα: Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες».

Οι μέλισσες έχουν φυτά που τα προτιμούν για το νέκταρ τους. Φτιάχνοντας έναν μικρό κήπο με φυτά όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, μαντζουράνα ή τριφύλλι τις προσκαλείτε να βρουν μέσα στην πόλη έναν τόπο για να συλλέξουν την τροφή τους. Για όλα τα παιδιά.

Πέμπτη 28 Ιουνίου, πρωί,10-11 π.μ. «Ένας χώρος στα μέτρα μου».

Μετράμε τα έπιπλα στη βιβλιοθήκη και το σώμα μας; Χωράμε να κάτσουμε, είναι μικρά ή μεγάλα; Ψηλά ή κοντά; Η Χρυσομαλλούσα θα μας δείξει ποιο είναι το σωστό μέγεθος επίπλου για μας. Για παιδιά 6-12 ετών .

Παρασκευή 29 Ιουνίου πρωί, 10-11:30 π.μ. Αφιέρωμα στην αστυνομική Λογοτεχνία-Ντετέκτιβς.

Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Παρατηρούν, καταγράφουν, παρακολουθούν. Είναι μεγάλοι, είναι μικρά παιδιά, όλοι αναγνωρίζουν την ξεχωριστή σημασία των δεδομένων στη διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Γνωρίζουμε διάσημους ντετέκτιβ. Για παιδιά 7-12 ετών. Με την εικαστικό κ. Ναυσικά Κουλαξίδου.

Οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελώνα με υπεύθυνη μια από τις πιο δραστήριες βιβλιοθηκονόμους, την κ. Ματίνα Οικονόμου συνεχίζονται μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass