Εργατικό φεστιβάλ οργανώνουν ΚΚΕ και ΚΝΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ, ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 22:30

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκε ο πιο άξιος υπηρέτης του κεφαλαίου συνεχίζοντας ακόμη πιο αποτελεσματικά στον αντιλαϊκό δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» τόνισε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, Θανάσης Μπιζαϊντές.

Ο κ. Μπιζαϊντές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, πλαισιωμένος από τα μέλη του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Βάσω Τσιάτσιου και Αλέξη Βαγενά, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο Εργατικό Φεστιβάλ που οργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μεθαύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Λαμπρούλη, στο Φρούριο.

Το Φεστιβάλ, όπως τόνισε το στέλεχος του ΚΚΕ, απευθύνεται σε κάθε νέο εργαζόμενο, «σε όλους αυτούς που είδαν τα μεροκάματα να συρρικνώνονται την περίοδο της κρίσης, τα δικαιώματά τους να γίνονται θυσία στο βωμό της κερδοφορίας των πολυεθνικών και των μεγάλων επιχειρήσεων».

«Σε όλους όσοι περιπλανώνται μεταξύ ανεργίας και μορφών υποαπασχόλησης χωρίς να μπορούν ουσιαστικά να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες. Όλους αυτούς που σήμερα στο όνομα της ανάκαμψης, η κυβέρνηση θα φορτώσει στις πλάτες τους, παρά τα πανηγύρια και τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα είναι προς όφελός μας, τα νέα μέτρα που προβλέπονται στα «μεταμνημονιακά μνημόνια» που αποφάσισαν και θα εφαρμοστούν μαζί με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθέτησαν την περίοδο της κρίσης».

Με τον κ. Μπιζαϊντέ να προσθέτει πως «το νόμισμα της αντιλαϊκής πολιτικής και της προσπάθειας για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου στην άλλη όψη του, έχει την ακόμη πιο ενεργή εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο και στη Μ. Ανατολή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο βασικός σημαιοφόρος των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, όπως αποδείχτηκε και με την πρόσφατη συμφωνία για το «μακεδονικό», θέτοντας σε κίνδυνο τον λαό μας με την άμεση εμπλοκή σε πολεμικούς σχεδιασμούς, με τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου με τις δεκάδες βάσεις και πολεμικές εγκαταστάσεις που καθημερινά τις επεκτείνουν».

«Το Κόμμα μας» πρόσθεσε ο ομιλητής «και η ΚΝΕ συμπληρώνουν 100 και 50 χρόνια ζωής αντίστοιχα γιατί ήταν και είναι μπροστάρηδες στην προσπάθεια η εργατική τάξη να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Έλεγε και λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό προσπαθώντας να οργανώσει τη δική του αντεπίθεση για την «έφοδο στους ουρανούς», για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που οι εργαζόμενοι θα είναι κύριοι του πλούτου που παράγουν, αφού η παραγωγή θα έχει στόχο, όχι το κέρδος, αλλά την άμεση ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία».

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε το μαθητικό φεστιβάλ ενώ μετά το εργατικό, οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το φεστιβάλ ΚΚΕ – ΚΝΕ με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 χρόνων του κόμματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδηλώσεις του Εργατικού φεστιβάλ, θα ξεκινήσουν στις 8.30 το βράδυ μεθαύριο Πέμπτη με παρουσίαση της συλλογικής εργασίας μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με θέμα «συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», με αφορμή και «τα πρόσφατα εργοδοτικά εγκλήματα» στα οποία τρεις εργαζόμενοι της Λάρισας, έχασαν τη ζωή τους.

Θα ακολουθήσει, στις 9.30 το βράδυ, ομιλία από το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ περιλαμβάνεται μουσικό πρόγραμμα, από ροκ συγκρότημα ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Να σημειωθεί πως στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση αλλά και βιβλιοπωλείο.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass