Αλλάζει η βραδινή εικόνα στον Δήμο Τεμπών

ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 22:30
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην τελική ευθεία, να αλλάξει τη βραδινή του εικόνα, βρίσκεται ο Δήμος Τεμπών.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες, να βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, με αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με νέους, τεχνολογίας LED, σε όλη την έκτασή του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Τεμπών κ. Κωνσταντίνο Τσεργά «έχει εγκριθεί η δανειοδότηση του έργου, τόσο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όσο και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο Δήμος έχει ήδη έτοιμη τη σχετική μελέτη, η οποία αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προβλέπει την αλλαγή όλου του δικτύου φωτισμού του Δήμου Τεμπών, με λάμπες τύπου led, που είναι μια οικονομική επιλογή, τόσο οικονομικά όσο και ενεργειακά.

Επίσης, ο νέος φωτισμός θα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη καλύτερης ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, καθώς

θα βοηθήσει την ομαλή ροή της βραδινής κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών, ενώ οι άνθρωποι θα αισθάνονται πιο ασφαλείς».

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των φωτιστικών «led», είναι ότι έχουν καλύτερη απόδοση, παράγουν περισσότερο φως ανά watt συγκριτικά με τις λάμπες πυράκτωσης, έχουν καλύτερη κατευθυντικότητα και λιγότερη διάχυση, μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να εστιάζουν το φως σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή περιοχή. Οι λάμπες πυράκτωσης και φθορισμού απαιτούν ένα εξωτερικό ανακλαστήρα για να συλλέγει το φως και να το κατευθύνει με ένα χρήσιμο τρόπο.

Επίσης σε αντίθεση με τις λάμπες οικονομίας, που περιέχουν υδράργυρο, οι λάμπες LED δεν περιέχουν επικίνδυνα τοξικά υλικά.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΣΕ ΑΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Επίσης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου Τεμπών, για το

δίκτυο δημοτικού φωτισμού, δρομολογείται άμεσα η επέκτασή του στην Τοπική Κοινότητα Αιγάνης και στον παραλιακό οικισμό Μεσαγγάλων.

Όπως δήλωσε στην «Ε», ο αντιδήμαρχος κ. Τσεργάς «κατόπιν αιτήματος του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων της Αιγάνης, θα τοποθετηθούν, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, δύο νέες κολώνες φωτισμού, κοντά στο κέντρο της κοινότητας, με συνεργασία της ΔΕΗ. Ο νέος φωτισμός θα καλύπτει έκταση ογδόντα μέτρων.

Παράλληλα, επεκτείνουμε και το δίκτυο Μεσαγγάλων, ανταποκρινόμενοι σε αίτημα κατοίκου. Ο φωτισμός θα τοποθετηθεί σε παράδρομο του οικισμού και θα καλύπτει πενήντα μέτρα.

Να σημειωθεί ότι το κόστος και των δύο επεκτάσεων του φωτισμού, βαραίνει τον Δήμο Τεμπών και αφορά στις εργασίες υποδομής (στύλοι και σύνδεση με το δίκτυο που θα γίνουν από τη ΔΕΗ), όσο στην αγορά και τοποθέτηση των επιστήλιων φωτιστικών.

Στο πρώτο έργο το κόστος ανέρχεται στα 2.329 ευρώ και στο δεύτερο 1.164 ευρώ».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass