Εκπαιδευτικό σεμινάριο συνεργασίας φορέων

* ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 16:00

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και φορείς υλοποίησης το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας ΟΚΑΝΑ- «Ορφεας», το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ - «Έξοδος» και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας του Α.Π.Θ., πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Ενισχύοντας τη συνεργασία – Μιλώντας για την εξάρτηση» στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Εισηγητές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Σωτήριος Μπουντής υπεύθυνος Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ- ΕΞΟΔΟΣ, κοινωνιολόγος MSc-Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης και η Μερόπη Πεντεδέκα ψυχολόγος από το ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ, η κ. Ειρήνη Κουφάκη ψυχολόγος και η κ. Βασιλική Τσιάτα κοινωνιολόγος από το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ -΄΄ΟΡΦΕΑΣ΄΄, ο κ. Σωτήριος Λαϊνάς ψυχολόγος και η κα. Ευγενία Αδαμοπούλου ψυχολόγος από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στη δομή του Κουτσόχερου και των υποστηρικτικών δομών της πόλης, που καλούνται να αντιμετωπίσουν θέματα εξάρτησης, καθώς και η διερεύνηση πρακτικών διασύνδεσης μέσα από τη μελέτη περιπτώσεων.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν φορείς που δραστηριοποιούνται στο Camp και ανήκουν στο δυναμικό της UNHCR, της ΑΡΣΙΣ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της DRC και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης το επιστημονικό προσωπικό των κοινωνικών δομών του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα του Συμβουλευτικού Σταθμού, του Κέντρου Κοινότητας και του Προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας (ESTIA) που υλοποιείται από τη ΔΗ.Κ.Ε.Λ. καθώς και οι συντονιστές εκπαίδευσης προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας.

Η δράση εκπαίδευσης εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα - «Πόλη που Μαθαίνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass