Απεργία για την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2018 15:22

Σύσκεψη με αφορμή την απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 15 Ιουλίου, συγκαλεί το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας. Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία του ΕΚΛ, με τη συμμετοχή Δ.Σ των σωματείων εργαζομένων στο εμπόριο και τα Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων Λάρισας, Φαρσάλων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, της ΟΕΒΕ Λάρισας και των σωματείων των ΕΒΕ.

Όπως σημειώνεται από το ΕΚΛ η σύσκεψη συγκαλείται «προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε κοινό πλαίσιο αιτημάτων, αλλά και πρωτοβουλίες για την αγωνιστική διεκδίκηση της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικής αργίας.

Αφετηρία της προσπάθειας αυτής είναι τα κοινά προβλήματα εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών και η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με πυξίδα τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Ανάγκες που αφορούν στο δικαίωμα στην ξεκούραση, στο δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές μας και το φιλικό μας περιβάλλον, στη διασκέδαση, στη δωρεάν πρόσβαση σε πολιτιστικές δράσεις, σε κάθε πεδίο των ενδιαφερόντων μας, στις φθηνές, ποιοτικές διακοπές, στον ελεύθερο χρόνο.

Τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων βάζουν τη σφραγίδα τους στα “αναπτυξιακά σχέδια” και το αντιλαϊκό, νομοθετικό πλαίσιο οπλοστάσιο όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, με κριτήριο την κερδοφορία τους, ενώ οι ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών συνθλίβονται στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρηματικών κολοσσών».

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, εργάζονται πολλές φορές πέραν του κανονικού ωραρίου ή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με χαμηλούς μισθούς, πολλές φορές χωρίς ρεπό για εβδομάδες, δυσκολευόμενοι έτσι να ζήσουν αξιοπρεπώς και τώρα τους ζητιέται να δουλεύουν και τις Κυριακές.

 Οι αυτοαπασχολούμενοι αναγκάζονται να ακολουθήσουν τους “νόμους της ζούγκλας” που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και αφορούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την οικονομική ασφυξία με τα υπέρογκα έξοδα και χρέη από τις ατέλειωτες υποχρεώσεις, και την αναδουλειά.

Γι’ αυτό επιβάλλεται, η οργάνωση της πάλης από κοινού εργαζόμενων στο εμπόριο και αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων και ΕΒΕ, διεκδικώντας», μεταξύ άλλων «νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass