Η γραφειοκρατία των ΗΠΑ καθυστερεί την άφιξη της σορού του Ιγνατίου

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2018 22:08

Από μέρα σε μέρα μετατίθεται η ημερομηνία άφιξης της σορού του μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου στη Λάρισα, από το Μαϊάμι της Αμερικής, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από τη μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε.

Ενώ έχουν συμπληρωθεί 13 μέρες από τον θάνατο του Μητροπολίτη, που βύθισε στο πένθος όλη τη Λάρισα, κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα έρθει το σκήνωμα του Ποιμενάρχη, επιβεβαιώνοντας όσους από την πρώτη στιγμή, είχαν δηλώσει ότι η εξόδιος Ακολουθία θα αργήσει πολύ. Δυστυχώς η γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει ένα τέτοιο γεγονός στην Πολιτεία της Φλόριντα, όπου ανήκει το Μαϊάμι, είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να σημειώνεται αυτή η καθυστέρηση που κακά τα ψέματα έχει κουράσει πολλούς και κυρίως τους ανθρώπους της Μητρόπολης, οι οποίοι στα συνεχή τηλεφωνήματα των πιστών συνιστούν «προσευχή και υπομονή».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για να ανάψουν το πράσινο φως οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για τη μεταφορά της σορού του κυρού Ιγνατίου είναι η κάτωθι: Τα ιατρικά έγγραφα, αφού μεταφράστηκαν και στα ελληνικά, έφυγαν από το Μαϊάμι, όπου βρίσκεται η κλινική, με προορισμό την πόλη Τάμπα (η έδρα της κομητείας Χίλσμπορο) της Φλόριντα και από κει στη Νέα Υόρκη και το ελληνικό Προξενείο. Αφού εγκρίθηκαν οι σχετικές αιτήσεις, τα απαιτούμενα χαρτιά πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το Μαϊάμι. Μέχρι αργά χθες βράδυ από τη Μητρόπολη γινόταν προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι από Δευτέρα λογικά θα αναζητηθεί η ειδική πτήση για τη μεταφορά της σορού του μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου, το σώμα του οποίου μετά από τόσες μέρες έχει ταριχευθεί. Η μακρόχρονη αυτή διαδικασία κάνει κάποιους να αναρωτιούνται αν το λαϊκό προσκύνημα στη Λάρισα θα είναι τριήμερο, όπως είχε προγραμματισθεί, ή πιο σύντομο.

Η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

* Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας αναφέρει τα εξής:

«Η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας συμμετέχει στο πάνδημο πένθος της πόλης μας για την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος επί δύο και πλέον δεκαετίες υπηρέτησε την Εκκλησία με αφοσίωση και σύνεση επιτελώντας σπουδαίο έργο. Είθε ο Θεός να τον αναπαύσει ανάμεσα στους δίκαιους και τους ευσεβείς και η μνήμη του να είναι αιώνια».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass