ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο... τζόγος ακόμα αντέχει στην κρίση!

* Πτώση τζίρου και μπλόκο στη διακίνηση κεφαλαίων

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:12

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Κι όμως, για όσους ίσως φανεί παράξενο, και ο... τζόγος, εδώ μιλάμε βέβαια για τα κρατικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, αποτελεί δείκτη της όλης οικονομικής κατάστασης που διανύουμε, αλλά και της γενικότερης ψυχολογίας στον κόσμο.

Και μπορεί λοιπόν να δούλεψαν στο φουλ σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα το περασμένο Σαββατοκύριακο όμως σύμφωνα με πληροφορίες έντονος προβληματισμός επικράτησε στον ΟΠΑΠ, για το εάν ή όχι τα πρακτορεία θα έπρεπε να παραμείνουν ανοιχτά, ή να κλείσουν και αυτά ακολουθώντας την τακτική των Τραπεζών.

Το ερώτημα έχει να κάνει με τους παίκτες που εάν κέρδιζαν θα έπρεπε φυσιολογικά να εισπράξουν και μάλιστα μετρητά, τα χρήματά τους από τις τράπεζες που όμως παρέμειναν κλειστές.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα τα κέρδη μέχρι 200 ευρώ καταβάλλονται στους παίκτες από το Πρακτορείο, ενώ για κέρδη από 200 έως 800 ευρώ είναι στη διακριτική ευκαιρία του πρακτορείου για το εάν θα πληρωθούν ή όχι, ενώ για ποσά άνω των 800 ευρώ ο λογαριασμός για είσπραξη πηγαίνει υποχρεωτικά στην τράπεζα.

Τελικά την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε τα πρακτορεία να παραμείνουν ανοιχτά, όμως σε τουλάχιστον 2.000 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα περιορίστηκε σημαντικά το «πλαφόν» με μια μείωση από 30-75%. Που σημαίνει ότι ενώ κάποιο πρακτορείο υπό νορμάλ συνθήκες θα μπορούσε να δεχτεί δελτία ύψους μέχρι 30.000 ευρώ τώρα περιορίζεται σε ποσά που φθάνουν ακόμα και στις 7.000 ευρώ!

Πρόκειται για μια τακτική που αποσκοπεί, όπως είναι λογικό εξάλλου, στον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων ανά την επικράτεια.

Όσο για τα υπόλοιπα, αυτές τις ημέρες δηλαδή από το Σάββατο και μετά η πτώση του τζίρου σε όλα τα πρακτορεία ξεπέρασε το 50%, παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη αναμένεται η κλήρωση του τζόκερ με κέρδη που μοιράζονται στους τυχερούς ύψους 4.100.000 ευρώ!

Βέβαια υπήρχαν σήμερα και πολλοί τολμηροί που συνέχισαν να παίζουν... επενδύοντας άμεσα τα 60 ευρώ που μόλις είχαν λάβει μεσημεριάτικα από το ΑΤΜ. Το σκεπτικό τους απλό, μήπως δηλαδή και σπάσει η γκίνια. Δεν κερδίζαμε λοιπόν με τις τράπεζες ανοιχτές, άντε μπας και κερδίσουμε με τις τράπεζες κλειστές!

Τώρα, τι πέτυχαν, δεν γνωρίζουμε, καθότι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και ακόμα πιο άβυσσος η... ψυχή του παίχτη!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass