«Αντιδραστικές προσαρμογές στην Τοπική Διοίκηση»

Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι»

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2018 16:34

«Έρχεται να εμβαθύνει τις αντιδραστικές για τον λαό προσαρμογές στην Τοπική Διοίκηση, ως βραχίονα του αστικού κράτους, προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάκαμψης και να υλοποιεί σε τοπικό επίπεδο απαρέγκλιτα τις κεντρικές πολιτικές επιλογές για την εξυπηρέτηση των αναγκών κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, συνδράμοντας λόγω και της αμεσότητάς της στον λαό και στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας».

Μ’ αυτά τα λόγια χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» και τις επιδιωκόμενες αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Και ακριβώς αυτόν τον πιο αντιδραστικό, αντιλαϊκό στόχο προσπαθούν να κρύψουν συνειδητά κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα, αντιπαρατιθέμενα αποπροσανατολιστικά στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, κρύβοντας την πραγματική στόχευση και αυτής της "μεταρρύθμισης", αφού συμφωνούν, συμπλέουν στρατηγικά και για τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στη διαδικασία αποσύνδεσης της χρηματοδότησης των δήμων από το κράτος, ενώ αντίστροφα η ανταποδοτικότητα και η επιχειρηματικότητα αναδεικνύονται σε κύριες πηγές εσόδων».

Ο Γ. Λαμπρούλης υπενθύμισε ότι «η Τοπική Διοίκηση από καιρό αξιοποιεί το άνοιγμα του δρόμου για να καταπατηθούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με τα περιβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και άνοιξε ο δρόμος εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών πολιτισμού και αθλητισμού των δήμων, των υπηρεσιών καθαριότητας, των παιδικών σταθμών, ενώ σήμερα, όσο μεγαλώνουν οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος Υγείας, τόσο περισσότερο οι δήμοι εμπλέκονται για να παρέχουν αποσπασματικές, περιορισμένες και υποβαθμισμένες παροχές. Να γιατί για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα και τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, για το τι επιφυλάσσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις. Η αποστολή, ο χαρακτήρας, η εξέλιξη του ίδιου του θεσμού της ΤΑ δεν αλλάζει αν δεν αλλάξει το ίδιο το κράτος, αν δεν αλλάξει η εξουσία. Και στο σημερινό πλαίσιο δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί προς προοδευτική δημοκρατική κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Γιατί η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών απαιτεί την αντικατάσταση και του θεσμού της ΤΔ με νέους θεσμούς τοπικής εξουσίας, πραγματικά λαϊκούς στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας. Αυτό μένει στον λαό να το αποφασίσει», κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass