Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2018 15:02

Το λείψανο της Αγίας Μαρίνης στον Αγιο Αχίλλιο

Σήμερα Τρίτη πρωί θα τελεσθεί στον Άγιο Αχίλλιο Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας για τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου της που φυλάσσεται στον Ναό. Το λείψανο αυτό προέρχεται από το μοναστήρι της Αγίας στην Άνδρο και το δώρισε στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου ο μακαριστός Ποιμενάρχης μας, κυρός Ιγνάτιος.

ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κιλελέρ και ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών έχει προγραμματίσει θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χθες βράδυ τελέσθηκε εσπερινός, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αμέσως μετά στο γήπεδο του χωριού πραγματοποιήθηκε λαϊκό γλέντι με παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων. Σήμερα, Τρίτη πρωί, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί στο εκκλησάκι πανηγυρική θεία λειτουργία.

ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Στόμιο και ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος προγραμματίζει θρησκευτικές εκδηλώσεις. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε εσπερινός, αρτοκλασία και σήμερα Τρίτη το πρωί, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίνας θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Θεία λειτουργία και κέρασμα στην Παναγία (Θαλασσινή) Θεοτόκο.

 

Γιορτάζει η Αγία Μαρίνα

Σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στην πόλη μας.

Χθες Δευτέρα πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, ενώ, προς αγιασμό των πιστών, ετέθη σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Μαρίνης, το οποίο φυλάσσεται στον ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λάρισας. Σήμερα Τρίτη το πρωί θα τελεσθεί Θεία λειτουργία και στις 7:30 μ.μ. Ιερά παράκληση, λιτανεία και τελετή του 'Υψώματος.

 

Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνος

Από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» ανακοινώνεται ότι μεθαύριο Πέμπτη, 19 Ιουλίου, στη μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνος στον Αμπελώνα.

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου και οι πιστοί της περιοχής στην κοινή αυτή λατρευτική σύναξη. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας θα τελεστεί και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του σεπτού Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας κυρού Ιγνατίου.

 

Ιερατική Σύναξη παρουσία του Τοποτηρητή Ιγνατίου

Αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Ιερατική Σύναξη όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Ομιλητής θα είναι ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass