«Έφυγε» στα 92 ο αντιστασιακός Βασίλης Σαΐτης

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 16:16

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Σαΐτης. Εκπρόσωπος της «δρακογενιάς της Αντίστασης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, «ο δημοφιλής μπάρμπα-Βασίλης γεννήθηκε το 1926 στο Αργυροπούλι, όπου οι Περιβολιώτες Βλάχοι γονείς του ξεχειμώνιαζαν με τα πρόβατα.

Στα 17 του χρόνια οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και πολύ γρήγορα περνά στον ΕΛΑΣ. Μαχητής στην ομάδα του Υψηλάντη, διακρίνεται για τις ριψοκίνδυνες ειδικές αποστολές που αναλαμβάνει και τις εκπληρώνει με επιτυχία. Μετά την Απελευθέρωση εγκαθίσταται στο Νέο Περιβόλι Λάρισας, όπου δημιουργεί οικογένεια, παραμένοντας πάντα πιστός στις ιδέες και τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε με το όπλο στο χέρι.

Στην καθημερινότητα του χωριού, παρά τις δυσκολίες του μετεμφυλιακού κλίματος, αναπτύσσει τις κοινωνικές του σχέσεις και κερδίζει την εκτίμηση και τον σεβασμό των συγχωριανών του.

Στη Μεταπολίτευση οργανώνεται στο ΠΑΣΟΚ και αναδείχνεται σε ηγετικό του στέλεχος στον νομό Λάρισας. Με τη δημιουργία του Ενιαίου Συνασπισμού, περνά στις γραμμές του και παραμένει μέλος του και μετά τη μετεξέλιξή του σε ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον θάνατό του.

Οι νεότεροι σύντροφοί του εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τη συνεισφορά του συντρόφου Βασίλη στα ζητήματα αγροτικής πολιτικής, αλλά και τον πολιτικό ρεαλισμό που χαρακτήριζε τη σκέψη και τις προσεγγίσεις του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass