«Περίσσεψαν τα παχιά λόγια περί δίκαιης ανάπτυξης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΤ. ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2018 15:34

Την ομιλία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ κάνοντας λόγο για «φιέστα από αυτές στις οποίες αρέσκεται ο ΣΥΡΖΑ. Τα παχιά τα λόγια περί “δίκαιης ανάπτυξης”, περισσέψανε και στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στ. Πιτσιόρλα, ομιλητή στην εν λόγω εκδήλωση.

Φυσικά, αυτό δεν μας ξενίζει, καθώς ο υφυπουργός απλά “αναπαρήγαγε” την κυβερνητική πολιτική απατεωνιά μιας ανάπτυξης που μόνο στον “ιδιαίτερο κόσμο” της κυβέρνησης θα μπορούσε να υπάρχει, αυτής δηλαδή που υποτίθεται ότι θα ωφελήσει το ίδιο βιομήχανους, εφοπλιστές, μονοπώλια κι εργαζόμενους, συνταξιούχους, λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό ο υφυπουργός δεν μας είπε: Θα καταργηθούν οι αντεργατικοί νομοί που τσάκισαν εργασιακά – λαϊκά δικαιώματα και έφεραν σε εξαθλίωση πλατιά τμήματα του λαού; Θα σταματήσει η μερική απασχόληση που σήμερα φτάνει στο 30% , με μέσο μισθό 378 ευρώ μεικτά; Θα παραμείνει ο βασικός μισθός στα 570 ευρώ; Αλήθεια, τι απέγινε εκείνο το 751 που υποσχόταν ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ; Οι συντάξεις θα κοπούν παραπέρα και θα φτάσουν να είναι επιδόματα; Η φορολεηλασία απέναντι στα λαϊκά στρώματα θα σταματήσει; Τι θα γίνει με τα 5.500 ευρώ αφορολόγητο όριο, τι θα γίνει με τη φοροληστεία ακόμη και των ανέργων; Θα επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη και τα δώρα Χριστουγέννων; Η απουσία απαντήσεων ας κριθεί από τον λαό της πόλης μας.

Η δίκαιη ανάπτυξή τους δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα σύστημα άδικο, σάπιο ως το μεδούλι. Μονόδρομος γι’ αυτό το σύστημα είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, ο εργασιακός μεσαίωνας, η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις και ένας κατάλογος που δεν έχει τέλος.

Τέλος, μπορεί να δοθεί μόνον όταν τα εργατικά- λαϊκά στρώματα αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια, οργανώνοντας τον αγώνα τους για άμεσες διεκδικήσεις, εντάσσοντας αυτόν τον αγώνα στην πάλη για ριζικές αλλαγές», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass