Στηρίζουν έμπρακτα τους πυρόπληκτους της Αττικής

*ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2018 22:12

Μέσα σε κλίμα θλίψης πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Τυρνάβου και Τεμπών.

Εκτός ημερήσιας διάταξης, πρώτο και κυρίαρχο θέμα ήταν η τραγωδία από τις μεγάλες φωτιές στην Αττική με τον τεράστιο αριθμό των νεκρών αλλά και των τραυματιών.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασσαν την οδύνη και τη θλίψη τους για τον χαμό πολιτών στην Αττική και δήλωσαν συμμετοχή στο τριήμερο πένθος της χώρας, αναβάλλοντας όποιες εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί. Ο Δήμος Τυρνάβου θα επιδιώξει να ανταποκριθεί στην οποία βοήθεια ζητηθεί και φανεί χρήσιμη για τους πυρόπληκτους και στο πλαίσιο αυτό η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε μια από τις πρώτες ενέργειες συμπαράστασης και βοήθειας θα διοργανώσει αιμοδοσία τις επόμενες ημέρες. Ο Δήμος μαζί με τους πολίτες στο πλαίσιο συμπαράστασης και αλληλεγγύης θα συγκεντρώσει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία και θα σταλούν στους πυρόπληκτους Δήμους της Αττικής.

* Σε κλίμα θλίψης και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, όπου στην αρχή της συνεδρίασης στη συζήτηση, μετά από πρόταση του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, τόσο η πλειοψηφία όσο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας εξέδωσαν ανακοίνωση όπου τονίζεται ότι: «Ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζονται τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Πρόκειται για εθνική τραγωδία. Το Δ.Σ. ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων και συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος αποφάσισε την αναβολή όλων των εκδηλώσεων μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

- Την αναβολή των εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Τεμπών και Αγιάς με το φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο».

Επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Επίσης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τους φορείς - πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου να προχωρήσουν στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Να ενημερωθούν άμεσα οι αιμοδοτικοί σύλλογοι για συλλογή αίματος για τα νοσοκομεία της Αττικής. Τέλος, να προβούν στο άνοιγμα λογαριασμού για τους πληγέντες».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass