Αμφίβιο-πλωτό αμαξίδιο στην παραλία Αγιοκάμπου

* ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 22:45

Τρεις υποδομές πρόσβασης για ΑμεΑ, στις παραλίες του, που θα περιλαμβάνουν ράμπες –αμαξίδια και αποδυτήρια, δρομολογεί ο Δήμος Αγιάς, στα πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Η μελέτη του έργου είναι έτοιμη», υποστηρίζει στην «Ε», ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος, και συμπληρώνει ότι «αναμένεται να κατατεθεί για έγκριση δημοπράτησης».

Μέχρι τότε και προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα, κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, τα άτομα με αναπηρία, όσο αφορά στην πρόσβασή τους στην θάλασσα, ο Δήμος τοποθέτησε πριν λίγες μέρες ειδική ράμπα για ΑμεΑ, και συγκεκριμένα έναν διάδρομο με πλωτό αμαξίδιο, το οποίο διαθέτει τρεις φαρδιές ρόδες, μπορεί να κινηθεί και μέσα στην άμμο, ενώ βοηθά τα άτομα με αναπηρία να μπουν μέχρι και μέσα στο νερό.

Η εγκατάσταση αυτή βρίσκεται στην παραλία του Αγιοκάμπου και έχει τοποθετηθεί περίπου 800 μέτρα από τη διασταύρωσης της κεντρικής εισόδου του Αγιοκάμπου με την παραλιακή οδό.

Να σημειωθεί ότι η χρήση του πλωτού αμαξιδίου απαιτεί τη βοήθεια συνοδού για τα άτομα που θα τη χρησιμοποιήσουν.

Πιο αναλυτικά για το έργο των τριών υποδομών πρόσβασης ΑμεΑ, οι οποίες αναμένεται να υλοποιηθούν του χρόνου το καλοκαίρι, ο κ. Λέτσιος δήλωσε: «Προτείνεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης σε επιλεγμένες παραλίες του Δήμου, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Κύριο μέλημα του Δήμου είναι η διευκόλυνση της προσπελασιμότητας των ΑμεΑ σε τρεις επιλεγμένες παραλίες, καθώς επίσης και ο προσανατολισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα προσβασιμότητας στις ακτές.

Οι παραλίες οι οποίες επιλέχθηκαν από τον Δήμο, με στόχο να τοποθετηθούν τα συστήματα των μη μόνιμων υποδομών στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης όσο και στον χώρο κολύμβησης για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και άλλων ατόμων με κινητικά προβλήματα, είναι οι παραλίες Αγιόκαμπος στη θέση «Ανάπλαση», Κάτω Σωτηρίτσα στη θέση «Κέντρο Υγείας» και Στόμιου στη θέση “Φάρος”.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η κάθε υποδομή θα περιλαμβάνει: Αμφίβιο αμαξίδιο, αποδυτήρια, κινητή τουαλέτα, ομπρέλες, πινακίδα ενημέρωσης του κοινού για χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, διάδρομο κίνησης- πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, και ενημερωτικές πινακίδες επισκεπτών για τον κώδικα συμπεριφοράς.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης ΑμεΑ, που θα διαθέτουν ευκρινή σήμανση (έντονο κοντράστ-μεγάλο με  χαρακτήρες, εικονίδια και οπτική σήμανση κ.λπ.), και θα είναι ευδιάκριτη από όλους τους επισκέπτες.

ΡΑΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Για όσους προτιμούν τα παράλια της Πιερίας, να σημειωθεί ότι

τοποθετήθηκε ράμπα (SEATRAC) για άτομα με κινητικές αναπηρίες καθώς και γι’ άτομα περιορισμένης κινητικότητας, στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Πλαταμώνα.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass