«Αλτ» Φρουραρχείου για τους υπόγειους κάδους

«ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2018 22:20

Την αντίδραση της διοίκησης του Στρατοδικείου – Αεροδικείου Λάρισας προκάλεσαν τα έργα υπογείωσης κάδων απορριμμάτων του Δήμου Λαρισαίων στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου.

Όπως είναι γνωστό η ανακατασκευή κεντρικών οδών και πεζοδρομίων συνδυάζεται με έργα δημοτικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών (ΔΕΥΑΛ, Υπηρεσία Καθαριότητας κ.α.) προκειμένου να υπάρξουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και να αποφευχθεί το μελλοντικό «ράβε – ξήλωνε» που χρόνια τώρα, ταλαιπωρεί πολίτες και επαγγελματίες.

Στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένο και το έργο της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την υπογείωση κάδων απορριμμάτων (κοινών και ανακύκλωσης) στη θέση των υπέργειων κάδων με αφορμή και τα οφέλη της αντικατάστασης. Μέχρι σήμερα πιλοτικά έχουν τοποθετηθεί υπόγειοι κάδοι στην Τρίγωνη πλατεία με ικανοποιητικά αποτελέσματα καθώς, με την ανταπόκριση των πολιτών, αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα της καθαριότητας (σκουπίδια έξω από τους κάδους κλπ) ενώ με την υπογείωση εξοικονομείται χώρος.

Πέραν ωστόσο του αισθητικού μέρους, έμφαση δίνεται από τη δημοτική αρχή στους πεζοδρόμους προκειμένου να απαλειφθεί όσο είναι εφικτό η διέλευση των απορριμματοφόρων από τους πεζοδρόμους αλλά και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύστημα υπογείων κάδων τοποθετήθηκε ήδη σε διάφορα σημεία της ανακατασκευασμένης οδού Μανδηλαρά ενώ «ανιχνευτικές εκσκαφές» έγιναν και στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου.

Δύο από τις τομές αυτές έγιναν μπροστά από το Στρατοδικείο – Αεροδικείο Λάρισας, μια εκ των οποίων κοντά στην είσοδο του Φρουραρχείου, προκαλώντας την αντίδραση της Στρατιωτικής Διοίκησης. Η οποία εγγράφως ζήτησε από τον Δήμο Λαρισαίων να «ενημερώσει» για τον σκοπό των έργων στο τμήμα έμπροσθεν του στρατιωτικού κτιρίου και μέχρι τότε να «ανασταλούν οι εργασίες».

Από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων, διευκρινίσθηκαν τα οφέλη του έργου ενώ επισημάνθηκε η «πολιτική του Δήμου» να προχωρήσει στην υπογείωση των κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης.

Το θέμα απασχόλησε επίσης χθεσινή συνάντηση στελεχών του Στρατού Ξηράς με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στο πλαίσιο αυτοψίας του δημάρχου σε εκτελούμενα έργα στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου και Μανδηλαρά.

Ο κ. Καλογιάννης διαβεβαίωσε τη στρατιωτική ηγεσία ότι η τομή στην είσοδο του Φρουραρχείου θα κλείσει σημειώνοντας την πρόθεση της δημοτικής αρχής να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι στο δεύτερο σημείο αφού πρώτα εξετασθούν, θέματα και από τις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα προκηρύξει τις επόμενες ημέρες την προμήθεια νέου αριθμού υπόγειων κάδων ενώ οι ανιχνευτικές τομές σε κεντρικές οδούς «αποκαλύπτουν» την ύπαρξη «αναρίθμητων» δικτύων από έργα του παρελθόντος που με τη σειρά τους δημιουργούν προβλήματα στην τελική επιλογή των σημείων τοποθέτησης των κάδων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass