«Απίστευτο: Άφησαν χήρα με σύνταξη μόλις 19,58 ευρώ»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΖΥΓΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ «ΑΞ.Ι.Α»

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2018 15:09

«Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων άφησε χήρα με σύνταξη μόλις 19,58 ευρώ», καταγγέλλει ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.».

Αναλυτικότερα, από τον Σύλλογο σημειώνεται πως είναι «αδύνατον να το πιστέψει ανθρώπινος νους. Η κυρία Ε.Κ., άνεργη, με μικρό παιδί μόλις 8 ετών είχε την ατυχία να χάσει τον στρατιωτικό, σύζυγό της τον Ιούνιο του 2017 και άρχισε πριν μερικούς μήνες να της χορηγείται προσωρινή σύνταξη 324 ευρώ καθαρά γι’ αυτήν και το παιδί της.

Η χηρεία όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, αφήνει και υποχρεώσεις, πολλές φορές δυσβάσταχτες. Σε αυτήν την περίπτωση ένα στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και τι ζήτησε η επιζούσα; Να της το χαρίσουν; OXI. Να της το μειώσουν; Οχι. Ζήτησε ν' αρχίσουν να κρατάνε τις δόσεις μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Και έτσι γινόταν.

Δυστυχώς και χωρίς καμία ειδοποίηση είδε στην πληρωμή του Αυγούστου να τις κατατίθενται, όπως φαίνεται και στην εικόνα, μόλις 19,58 ευρώ αντί για 216,58 ευρώ. Το ΤΠΔ πήρε από τη σύνταξη των 216,58 ευρώ, με το έτσι θέλω, τα 196,80 ευρώ. Χρειάστηκαν 34 τηλεφωνήματα σε ΕΦΚΑ, ΓΛΚ, ΤΠΔ για να μάθει τελικά από πού προέρχεται η κράτηση αυτή. Πώς χαρακτηρίζεται αυτό;

Παρακαλείται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να παρέμβει άμεσα, ώστε να επιλυθεί το εν λόγω θέμα και να καλέσει την κυρία Ε.Κ., ώστε να συζητήσει μαζί της, μήπως και εμπίπτει στις πρόσφατες διευκολύνσεις που ανακοίνωσε το Ταμείο. Τα στοιχεία της κυρίας Ε.Κ., που είναι μέλος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α», βρίσκονται στον Σύλλογο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass