Κλειστό λόγω διακοπών!

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΛΟΓΩ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 22:02

«Κλειστό λόγω διακοπών». Η ταμπέλα αυτή φιγουράρει σε πολλά καταστήματα από τις αρχές της εβδομάδας, ώστε να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό ενόψει Δεκαπενταύγουστου. Πολλοί καταστηματάρχες και εταιρείες κατεβάζουν ρολά την εβδομάδα του εορτασμού της Παναγίας καθώς ως είθισται είναι «νεκρή» από κίνηση εβδομάδα.

Πολλοί αναγκάζονται και να κλείσουν καθώς παίρνουν τα εμπορεύματά τους από εταιρείες και εργοστάσια των Αθηνών που είναι πάντα κλειστά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια είχε οδηγήσει πολλούς επιχειρηματίες στο να κρατούν ανοιχτά τα καταστήματα τους παρά την αναδουλειά, φέτος το τοπίο είναι εμφανώς καλύτερο με πολλούς περισσότερους να κατεβάζουν ρολά.

Ο κ. Κώστας Γαργαλέτσιος διατηρεί κατάστημα επαγγελματικής ένδυσης και υπόδησης στο κέντρο της Λάρισας και από σήμερα Σάββατο το κατάστημά του θα είναι κλειστό λόγω διακοπών. «Θα ανοίξουμε και πάλι στις 20 Αυγούστου. Πάντα αυτή την εβδομάδα το έκλεινα το μαγαζί. Φέτος θα πάμε οικογενειακώς στην Πάργα. Και να το κρατήσω ανοιχτό είναι κλειστές οι εταιρείες που συνεργάζομαι. Παρότι η κίνηση δεν σταματά καθώς δουλεύουμε πολύ και με εποχιακά προϊόντα π.χ. ξενοδοχειακό εξοπλισμό, μια ανάπαυλα είναι απαραίτητη».

Πολλοί λοιπόν κρέμασαν τις ταμπελίτσες τους και ετοιμάζουν βαλίτσες. Είναι όμως και εκείνοι που για πολλούς λόγους δεν μπορούν να κλείσουν την επιχείρησή τους. Για παράδειγμα ο κ. Νίκος που διατηρεί κατάστημα αθλητικών ειδών στο κέντρο της πόλης επίσης, δεν έχει κλείσει την επιχείρησή του τον Αύγουστο. «Για μας ο Αύγουστος είναι μήνας φουλ προετοιμασίας για τη φθινοπωρινή σεζόν και τη σχολική χρονιά. Καθημερινά έχω παραλαβές, εάν δεν δουλέψω δεν θα μπορέσω να είμαι εγκαίρως έτοιμος. Ήδη υπάρχει κόσμος που βγαίνει στην αγορά ψάχνοντας φόρμες, παπούτσια για τον Σεπτέμβριο που ανοίγουν τα σχολεία».

Όπως και να έχει πάντως, η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και για αυτούς που εργάζονται και για εκείνους που λείπουν για διακοπές, είναι μια εβδομάδα που κυλά σε διαφορετικούς ρυθμούς.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass