Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Παζάρι

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 22:08

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την ετήσια Εμποροπανήγυρη της Λάρισας μιας και οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν τις αιτήσεις για τις δημοπρασίες που θα γίνουν 30 και 31 Αυγούστου. Το Παζάρι της Λάρισας ανοίγει τις πύλες του στις 23 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς .

Για επτά ημέρες ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος της σκεπαστής αγοράς στη Νεάπολή θα γεμίσει με εμπόρους, κόσμο, μυρωδιές από τις ψησταριές, φώτα από το λούνα παρκ και τη γλύκα από τον παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων. Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων προσανατολίζεται σε διήμερο εκδηλώσεων πριν την έναρξη του Παζαριού, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα Δήμος και Επιμελητήριο Λάρισας βρίσκονται σε επαφές με το γραφείο του ΕΟΤ στα Βαλκάνια για την παρουσίαση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων των Βαλκανίων και άλλων εκδηλώσεων. Στόχος για ακόμα μια χρονιά είναι η εμποροπανήγυρη να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου τα περίπτερα που θα κατασκευαστούν στο χώρο της σκεπαστής αγοράς και πέριξ αυτής θα διακρίνονται σε περίπτερα για τους εμπόρους, σε περίπτερα για τους συλλόγους και τους φορείς, στους χώρους που θα δραστηριοποιηθούν οι ταβέρνες και τα χαλβαδοπωλεία.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης το τέλος κυμαίνεται από 500 ευρώ μέχρι 5.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., ανάλογα με το εμβαδό του χώρου που θα καθορίζεται κάθε φορά επακριβώς από την Οργανωτική Επιτροπή. «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ενδιαφέρον των εμπόρων είναι μεγάλο και ήδη έχει ξεκινήσει η κατάθεση των αιτήσεων. Οι θέσεις θα είναι στον ίδιο αριθμό με πέρυσι στα 800 συνολικά περίπτερα», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

Ο εκτός της Εμποροπανήγυρης χώρος, ο οποίος βρίσκεται επί της νότιας πλευράς της, θα διατίθεται, σε μικροπωλητές και εμπόρους, οι οποίοι θα δομήσουν εκεί ένα παραδοσιακού τύπου παζάρι με τα δικά του χαρακτηριστικά. Στον ίδιο χώρο θα στεγάζονται με μικρό αντίτιμο και μικροπωλητές που εμπίπτουν σε κατηγορίες με κοινωνικά κριτήρια. Τα περίπτερα αυτά θα διατίθενται με κλήρωση από την Οργανωτική Επιτροπή Εμποροπανήγυρης στους ενδιαφερόμενους ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί για αριθμό θέσεων που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% των διαθεσίμων.

Για τη διαμόρφωση του χώρου της Εμποροπανήγυρης πέριξ της σκεπαστής αγοράς καθώς και για την κατασκευή των περιπτέρων εντός της σκεπαστής αγοράς θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα διενεργηθεί διαγωνισμός, για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της Εμποροπανήγυρης. Ο Δήμος αποβλέποντας στην προβολή τοπικών προϊόντων της περιοχής δύναται να διαθέσει σε συνεταιρισμούς, συλλόγους και γενικότερα σε διάφορους φορείς περίπτερα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ατελώς.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται η 10η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων τα έσοδα για τον Δήμο θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα καθώς αναμένεται να μπουν στα ταμεία του περί τις 600.000 ευρώ.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass