«Στριμώχθηκαν» στα παράλια Αγιάς και Πιερίας

Ερημη πόλη η Λάρισα * Χωρίς απρόοπτα η επιστροφή για χιλιάδες εποχούμενους

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 22:00

Διανύουμε ήδη την εβδομάδα που οι περισσότεροι πολίτες αποφασίζουν να κάνουν ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές την εβδομάδα του 15αύγουστου. Παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες φέτος στον Θεσσαλικό κάμπο είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, οι Λαρισαίοι και με αφορμή και τα κλειστά εμπορικά καταστήματα από το περασμένο Σάββατο ξεχύθηκαν στις παραλίες του νομού και της Πιερίας, με αξιοπρέπεια, ίσως λίγο πιο οικονομικά και λιτά, αλλά χωρίς να ξεφεύγουν από τις συνήθειες και τις παραδόσεις.

Και όσοι έμειναν στη Λάρισα τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή οι τελευταίοι που έμειναν στη θεσσαλική πρωτεύουσα, από νωρίς χθες το πρωί πήραν και εκείνοι τον δρόμο για τη θάλασσα, χωρίς να ξεχνούμε και άλλους που κυριολεκτικά… πήραν τα βουνά, κυρίως προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Χθες Κυριακή η εικόνα στο κέντρο της Λάρισας ήταν ερημική. Καφετέριες, τσιπουράδικα και άλλα είδη εστίασης ήταν ανοιχτά, όχι όλα όμως, με τους λιγοστούς επίσης Λαρισαίους να αλλάζουν αναγκαστικά τα στέκια τους και απολαμβάνουν τον καφέ, το αναψυκτικό ή το τσιπουράκι τους …όπου βρουν.

 Πιστοί στο στέκι τους απέναντι από την Περιφέρεια ήταν όσοι δεν το εγκαταλείπουν ποτέ συντροφιά πάντα με την αγαπημένη τους εφημερίδα, την «Ε».

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα χθες στα παράλια του νομού Λάρισας αλλά και σε Πλαταμώνα, Λεπτοκαρυά και Νέους Πόρους. Ο καλός καιρός, ιδιαίτερα από το πρωί μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες ώθησε τους κατοίκους της Λάρισας προς τα παράλια. Υπήρξε κοσμοσυρροή, αφού από το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ σε όλα τα καταστήματα εστίασης υπήρχε το αδιαχώρητο. Κυρίαρχη επιλογή, ειδικά για τη νεολαία, το καφεδάκι στα παραλιακά καφέ και τα μπαράκια, με το κύμα να σκάει μπροστά στα πόδια των επισκεπτών. Ωστόσο και στα άλλα καταστήματα, όπως ψητοπωλεία, ψαροταβέρνες, αλλά και φαστ φουντ η κίνηση ήταν εξίσου μεγάλη.

 Η μεγάλη κίνηση άρχισε μετά τις 10.30 το πρωί, όταν οι περισσότεροι εκδρομείς ειδικά στην επιστροφή προτίμησαν τον αυτοκινητόδρομο και τις σήραγγες των Τεμπών. Με υπομονή η επιστροφή και από τα νότια παράλια του νομού Λάρισας.

 Ωστόσο η έξοδος των Λαρισαίων, τουλάχιστον από την πλευρά των Τεμπών ήταν χωρίς προβλήματα εκτός στιγμιαίων εξαιρέσεων τόσο για εκείνους που διάλεξαν τις σήραγγες και τον αυτοκινητόδρομο, όσο και για εκείνους που επέλεξαν να κατευθυνθούν μέσα από την Κοιλάδα των Τεμπών. Οι Λαρισαίοι και οι κάτοικοι του νομού γενικότερα ξεχύθηκαν στα παράλια του νομού και της Πιερίας.

Άλλωστε χιλιάδες είναι οι Λαρισαίοι που διαθέτουν εξοχικά σε Μεσάγγαλα, Καστρί – Λουτρό, ή πιο κοσμοπολίτικα στον Πλαταμώνα και την Πιερία γενικότερα, αλλά και στα άλλα παράλια του νομού όπως η Βελίκα, η Σωτηρίτσα ο Αγιόκαμπος και η Κουτσουπιά, το Στόμιο το Κόκκινο Νερό κ.ά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass