Νέες ρυθμίσεις ανατρέπουν συνήθειες δεκαετιών

ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΣΗ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2018 22:12

Νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στις οδούς Κολοκοτρώνη και Μιαούλη, προκαλεί η παράδοση της ανακατασκευασμένης οδού Ηπείρου. Το ανακατασκευασμένο τμήμα, από την 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Μιαούλη παραδίδεται σε χρήση και μαζί οι νέες ρυθμίσεις που θέλουν την κυκλοφορία – σε ένα οικοδομικό τετράγωνο - να διεξάγεται και προς την αντίθετη με τη σημερινή κατεύθυνση.

Η εξέλιξη αιφνιδίασε τους περιοίκους προκαλώντας αντιδράσεις σημειώνοντας ότι για να προσεγγίσουν οδικώς τα σπίτια τους θα πρέπει να κάνουν τον «κύκλο» του τετραγώνου. Από τον Δήμο Λαρισαίων απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς για αυξημένη προσοχή με αφορμή και τη νέα σήμανση καθώς τα νέα μέτρα απαιτούν όντως τη μεγαλύτερη προσοχή των οδηγών με αφορμή και κυκλοφοριακές συνήθειες δεκαετιών.

Περίοικοι ενημέρωσαν το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, αστυνομικοί του οποίου διαπίστωσαν την τοποθέτηση έντονης σήμανσης ενώ οι αλλαγές βασίζονται στη φιλοσοφία των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και την ανάσχεση της κυκλοφορίας, η οποία θα πρέπει να διεξάγεται μέσω «κεντρικών» συλλεκτηρίων οδών και όχι μέσω συνοικιακών οδών.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες ρυθμίσεις θα ισχύσουν με την ευρύτερη εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης και σε άλλες περιοχές όπου «κεντρικοί» σήμερα συνοικιακοί οδοί θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε «δρόμους γειτονιάς» όπου τα διερχόμενα αυτοκίνητα θα κινούνται με μικρή ταχύτητα.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

 Η οδός Κολοκοτρώνη, μέχρι χθες, χρησιμοποιούνταν από τους οδηγούς ως δρόμος μιας κατεύθυνσης, από την Ηρ. Πολυτεχνείου και μέσω της Λ. Κατσώνη, κατέληγαν στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» (κινηματογράφοι «Βικτώρια»). Σήμερα με τη νέα ρύθμιση στη διασταύρωση της Ηπείρου με την οδού Κολοκοτρώνη οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν «αντίθετα» σύμφωνα και με τη σήμανση για ένα οικοδομικό τετράγωνο.

ΜΙΑΟΥΛΗ

Το ίδιο ισχύει και για τη Μιαούλη και στο οικοδομικό τετράγωνο στη διασταύρωσή της με την Ηπείρου. Μέχρι χθες η οδός Μιαούλη ήταν μιας κατεύθυνσης, από την Κανάρη έως την Ιουστινιανού.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Να σημειωθεί τέλος ότι με την παράδοση του τμήματος της Ηπείρου από την 28ης Οκτωβρίου έως την Κολοκοτρώνη για την ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής, απομένει το τελευταίο τμήμα από την οδό Μιαούλη έως την τον κυκλικό κόμβο στην οδό Κίρκης.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass