Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 15:28

Γιορτάζει ο ι.ν. Οσίου Συμεών στο Γερακάρι Αγιάς

Με πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Οσίου Συμεών του Μονοχίτωνος και Ανυποδήτου στο Γερακάρι Αγιάς.

Σήμερα το απόγευμα, στις 7, κλήρος της περιοχής και πιστός λαός θα υποδεχθούν τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος και τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, και στις 7:10, την Τιμία Κάρα του Οσίου υπό του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου Πηλίου αρχιμανδρίτη Συμεών Αναστασίου. Θα ακολουθήσει μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας.

Αύριο Τετάρτη, το πρωί στις 7:30, θα ψαλούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας προεξάρχοντος του καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου, ενώ αμέσως μετά η Τιμία Κάρα θα αναχωρήσει για το Φλαμούρι.

Πανηγυρίζει  ο Αγ. Φανούριος στις Εργ. Κατοικίες Γιάννουλης

Πανηγυρίζει ο υπόγειος ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης.

Την παραμονή Κυριακή 26 Αυγούστου, το απόγευμα στις 7:00, θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής τη Δευτέρα 27 Αυγούστου το πρωί στις 7:30 θα τελεστούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία και θα διαβαστεί το Ύψωμα προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7:00 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Στο τέλος των ιερών Ακολουθιών θα διαβάζεται και η ευχή της φανουρόπιτας.

Πανηγυρίζει ναός στο Βαθύρεμα Αγιάς

Απόδοσις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μεθαύριο Πέμπτη 23 Αυγούστου και πανηγυρίζει στο Βαθύρεμα Αγιάς ο αρχαιότερος εν λειτουργία βυζαντινός ναός της Θεσσαλίας, αυτός της Παναγίας, ναός τρίκλιτης βασιλικής του 9ου αιώνα, χτισμένος σε μια όμορφη αγροτική περιοχή, με νάρθηκα του 10ου αιώνα, που ήκμασε τον 17ο αιώνα και αποτελεί δείγμα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της περιοχής με αψίδα.

Αύριο το απόγευμα της Τετάρτης, στις 7, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ το πρωί της Πέμπτης, στις 7:30, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

 

Γιορτάζει ο Αγ. Κοσμάς στα Ηπειρώτικα

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εορτάζει ο υπόγειος ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, στη συνοικία Ηπειρώτικα της πόλης μας.

Μεθαύριο, Πέμπτη το απόγευμα 23 Αυγούστου (παραμονή της εορτής) και ώρα 7:30 μ.μ. θα ψαλλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα ψαλλεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία. Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 6:30 μ.μ. θα ψαλλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός, ο Παρακλητικός Κανών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου πέριξ της συνοικίας Ηπειρώτικα. Η εξυπηρέτηση των πιστών γίνεται με το αστικό λεωφορείο Νο 4.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass