Γράμμα αγωνίας για το δημόσιο Ταχυδρομείο

ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 22:00

Επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα λαμβάνουν από σήμερα οι Λαρισαίοι πολίτες στην πόρτα τους. Πρόκειται για μια κίνηση που γίνεται με πρωτοβουλία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών και στόχος είναι να ενημερωθούν όλα τα νοικοκυριά της Ελλάδας για τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο τους.

Με αυτόν τον τρόπο ζητούν από τους Έλληνες πολίτες να διαφυλάξουν και να περιφρουρήσουν το κοινωνικό αγαθό της Ταχυδρομικής εξυπηρέτησης ενώ υπογραμμίζουν πως τους θέλουν συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους για την υπεράσπιση του χαρακτήρα και του ρόλου του Δημόσιου Ταχυδρομείου.

Η επιστολή περιλαμβάνει μια ιστορική διαδρομή των Ελληνικών Ταχυδρομείων λέγοντας πως εδώ και 190 χρόνια «προσφέρουν τα μέγιστα στην οικονομική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και κατέχουν σήμερα ηγετική θέση στην ελληνική ταχυδρομική αγορά με το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο» που αποτελείται από 1.400 περίπου καταστήματα και πρακτορεία και 3.500 ταχυδρομικούς διανομείς.

Mε αυτό το δίκτυο τα ΕΛΤΑ καλύπτουν κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα αστικά κέντρα, μέχρι τους δύσβατους ορεινούς όγκους και τα εκατοντάδες κατοικημένα νησιά.

Σήμερα ωστόσο, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ, πως είναι θεατές μιας συντονισμένης προσπάθειας «κατασυκοφάντησης και απαξίωσης του Ταχυδρομείου» καθώς το αγαθό της καθημερινής ταχυδρομικής εξυπηρέτησης που αποτελεί υποχρέωση του κράτους προς τον πολίτη, συμπληρώνουν πως, «στοχοποιείται και βάλλεται, κινδυνεύοντας να χαθεί ο πλέον αξιόπιστος μηχανισμός της πολιτείας».

Στην ίδια επιστολή διαμαρτυρίας, που στόχος είναι να φτάσει σε κάθε σπίτι στην Ελλάδα, επισημαίνεται το κοινωνικό έργο του Οργανισμού που όμως «υπονομεύεται από τα διάφορα συμφέροντα όπως και η προσπάθεια για ανάπτυξη και είσοδο σε νέες υπηρεσίες και προϊόντα, με φθηνότερη από τον ανταγωνισμό τιμολόγηση προς όφελος των πελατών μας».

Ως εργαζόμενοι πληροφορούν πως δεν θα επιτρέψουν να διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης που διαχρονικά δημιουργήσανε μεταξύ αυτών και των ελλήνων πολιτών ενώ δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται καθημερινά «δίπλα σε κάθε Έλληνα πολίτη, κοινωνοί έργου κι δράσης όπως πράττουμε εδώ και 190 χρόνια».

Εν τω μεταξύ πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ κ. Γιώργος Βασιλόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου είχε ενημερώσει για όλα τα προβλήματα του κλάδου. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «πέντε χρόνια μετά την πλήρη απελευθέρωση της ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς με τον νόμο 4053/2012, ο οποίος ενσωμάτωσε την Ευρωπαϊκή Οδηγία 6/2008, τα ΕΛΤΑ λειτουργούν χωρίς κανένα προνόμιο σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, που διαμορφώνουν οι μεγαλύτερες πολυεθνικές του πλανήτη και οι 500 και πλέον εγχώριες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου».

Επίσης έκανε λόγο για «έναν πρωτοφανή οικονομικό στραγγαλισμό και τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας» και επισήμανε ότι «οι διοικήσεις των Ελληνικών Ταχυδρομείων οφείλουν να διεκδικήσουν μέτρα αντιστάθμισης τόσο αυτής της απώλειας, όσο και του μεγάλου κόστους δανεισμού που αναγκάζεται να καταφύγει η επιχείρηση για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας.

Συνοπτικά ανέφερε πως πρέπει «να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι διάφορες ρυθμιστικές στρεβλώσεις που καθηλώνουν εδώ και χρόνια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και να τους επιτραπεί επιτέλους να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις στους τομείς που επιλέγουν να επιχειρούν».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass