Με Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Κοίτη του Πηνειού

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ»

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 15:18

Με μεγάλη συναυλία, αυτή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ" που θα φιλοξενηθεί στην Κοίτη του Πηνειού στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 10.30 ενώ θα έχει προηγηθεί αφιέρωμα στα 100 χρόνια ΚΚΕ μέσα από τα ποιήματα του Γ. Ρίτσου και πολιτική ομιλία από το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα του Φ. Παπανικολάου.

Για το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει Stand up comedy με το Χρ. Ζαραλίκο και εν συνεχεία λαϊκό γλέντι με το Βαγγέλη Κορακάκη. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, επίσης συναυλία Hip Hop καθώς και        ροκ συναυλία (Minorface, Sideffect).

Σύμφωνα με την πρόσκληση των οργανωτών: «Το Φεστιβάλ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του. "Μπορεί να αλλάξει κάτι;", "Μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελος του;", "Μπορεί να μπει τέρμα στη φτώχεια, στους πολέμους, στην αβεβαιότητα για το μέλλον;". Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι. Μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε ένα δίκαιο, όμορφο μέλλον. Σε αυτόν τον δρόμο, μαζί μας, καλούμε κάθε νέο και νέα να βαδίσει.

Οι εκμεταλλευτές, η EE, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, για άλλη μια φορά παρουσιάζουν "το παλιό ντυμένο ως νέο". Μας λένε να ξεχάσουμε τα δικαιώματά μας, να βολευτούμε με τα ψίχουλα για να καλοπερνάνε και να ανακάμπτουν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών. Βαφτίζουν "καινοτομία" την οπισθοδρόμηση, την πραγματικότητα που λέει ότι ζούμε χειρότερα από τους γονείς μας. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προβάλλουν τις νέες δυνατότητες που αντικειμενικά δημιουργεί στον 21ο αιώνα η ανάπτυξη των δυνατοτήτων της παραγωγής. Παλεύουν χωρίς να υπολογίζουν θυσίες και κόστος, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας και των παιδιών της. Το ΚΚΕ είναι το πιο νέο κόμμα, με τις πιο σύγχρονες επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες. Παλεύει για την ανατροπή του παλιού και γερασμένου κόσμου της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έχοντας για "όπλα" τα πιο όμορφα ιδανικά, του συλλογικού αγώνα, της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανιδιοτέλειας και της πίστης στις ανεξάντλητες δυνάμεις της εργατικής τάξης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass