Τιμάται η μνήμη του Αγ. Φανουρίου

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 15:18

Αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Φανουρίου του μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού, εορτάζει ο υπόγειος Ι.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου (οδού Βόλου) και η θαυματουργή παλαιά εικόνα του Αγ. Φανουρίου εκ Μάκρης της Ασίας.

Για τη γιορτή σήμερα παραμονή από 7.30 έως 9.00 μ.μ. θα γίνει πανηγυρικός μέγας εσπερινός με αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και την ευχή του Αγίου για τις φανουρόπιτες ενώπιον της θαυματουργού και παλαιάς ιεράς εικόνα του Αγίου, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμανδρίτου Αχιλλίου Τσούτσουρα.

Αύριο εορτή του Αγίου από τις 7.00 έως 10.00 π.μ.: Πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος και την ευχή του Αγίου για τις φανουρόπιτες. Το απόγευμα από τις 6.00 έως 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ιερά παράκληση, χαιρετισμοί, ενώπιον της θαυματουργού εκ Μάκρης της Ασίας, πολύ παλαιάς ιεράς εικόνας του Αγ. Φανουρίου. Το βράδυ από τις 7.00 έως 9.30 μ.μ. θα τελεσθεί μεθέορτος εσπερινός, περιφορά της ιεράς εικόνας, αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου, προεξάρχοντος του τοποτηρητού μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού σεβ. Ιγνατίου.

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Επίσης πανηγυρίζει ο υπόγειος ιερός ναός του Αγίου Φανουρίου στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης. Σήμερα το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Αύριο ανήμερα της εορτής στις 7:30 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου και θα διαβαστεί το Ύψωμα προς τιμήν του αγίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του αγίου Φανουρίου. Στο τέλος των ιερών ακολουθιών θα διαβάζεται και η ευχή της φανουρόπιτας.

ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΑΓ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

Εξάλλου για τον άγιο πανηγυρίζει και το εκκλησάκι του Αγ. Βησσαρίωνα στην πλατεία λαού, επειδή εκεί φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Παράκληση του Αγίου Φανουρίου. Αύριο Δευτέρα στις 7.15 το πρωί, Όρθρος του Αγίου Φανουρίου και η πανηγυρική Θεία λειτουργία, στις 7 το απόγευμα, ιερό ευχέλαιο και Παράκληση του Αγίου Φανουρίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών Ακολουθιών θα διαβαστεί η ευχή του Αγίου Φανουρίου και θα ευλογηθούν οι φανουρόπιτες.

ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΗ ΑΓΙΑΣ

Γιορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου ο Ιερός Ναός Αγίου Φανουρίου στην Αμυγδαλή Αγιάς, όπου το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ σήμερα το απόγευμα, στις 7, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Σε όλους θα μοιραστεί φανουρόπιτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass