«Τα μνημόνια παραμένουν και πρέπει να παλέψουμε για να φύγουν»

Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 22:00

Επίσκεψη στον Τύρναβο πραγματοποίησε χθες η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου στις 12 το μεσημέρι, όπου την υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος και τα μέλη της διοίκησης.

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Οινοποιείου κ. Χρήστο Τσιτσιρίγγο για τις θέσεις και τα αιτήματα του Οινοποιείου ενώ στη συνέχεια η κ. Κωνσταντοπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και στο υπερσύγχρονο εμφιαλωτήριο και παράλληλα είχε συζήτηση με εργαζόμενους.

Στην παρέμβασή του ο κ. Τσιτσιρίγγος τόνισε ότι οι αθρόες εισαγωγές φθηνών κρασιών χύμα, τα οποία δεν παρακολουθούνται μέχρι τον τελικό τους προορισμό, ελληνοποιούνται και καταναλώνονται σαν Ελληνικά.

Επίσης το μεγάλο πρόβλημα, εσωτερικό αυτή τη φορά, είναι η οινοποίηση των σταφυλιών διπλής και τριπλής χρήσης. Η οινοποίηση των ποσοτήτων αυτών (200.000- 250.000 τόνοι) επιβαρύνουν την αγορά με μεγάλες ποσότητες φθηνού κρασιού.

 -Να γίνει μια σύγχρονη νομοθεσία για το τσίπουρο, κάτι που απαιτεί και την εμπλοκή του ΥΠΑΑΤ. Το τσίπουρο είναι κατοχυρωμένο ελληνικό προϊόν και η δυναμική του μπορεί να στηρίξει σημαντικά τον αμπελοοινικό τομέα αφού είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τα σταφύλια που παράγονται στην Ελληνική επικράτεια. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συνδεθεί και η γεωγραφική ένδειξη του Τσίπουρου, με τα σταφύλια της αντίστοιχης περιοχής (π.χ. τσίπουρο Τυρνάβου – σταφύλια από τον Τύρναβο).

Τέλος, θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, να παταχθεί η παρανομία και η λαθρεμπορία που εκτοξεύτηκε μετά την επιβολή του Ε.Φ.Κ., και να διεκδικηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που παραπέμπεται η χώρα μας, να παραμείνει στο 50% ο Ε.Φ.Κ. στο τσίπουρο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου και οι συνεργάτες της έδειξαν εντυπωσιασμένοι από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, τον οποίο χαρακτήρισαν πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΟΙ «ΦΙΕΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα τόσο από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και από στελέχη της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην «Ε»: «Είναι σαφές ότι δεν φύγαμε από τα μνημόνια και είναι επίσης σαφές ότι για να απαλλαγούμε από τον μνημονιακό ζυγό πρέπει να παλέψουμε. Σήμερα είμαστε εδώ στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου κοντά σε ανθρώπους που παλεύουν και μοχθούν και που η πολιτεία και οι δανειστές έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους νομίζοντας ότι η Ελλάδα είναι κάτι διαφορετικό από τους ανθρώπους της. Η Ελλάδα είναι οι άνθρωποι και εμείς είμαστε κοντά στους ανθρώπους να τους στηρίξουμε να παλέψουν για να απελευθερωθούμε όλοι μαζί από αυτόν τον ζυγό. Οι φιέστες της κυβέρνησης Τσίπρα και όλων των υπολοίπων δορυφόρων της δεν μας αφορούν. Μας αφορά η πραγματική γιορτή που θα κάνει αυτός ο λαός όταν πράγματι αποτινάξει αυτόν τον ζυγό».

Την κ. Κωνσταντοπούλου συνόδευε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της «Πλεύσης Ελευθερίας» κ. Διαμαντής Καραναστάσης, γνωστός και καταξιωμένος Λαρισαίος σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο γενικός διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Βαγγέλης Σίκαλος, η προϊσταμένη του Οινολογικού Τμήματος κ. Αναστασία Παναγιώτου, ο προϊστάμενος πωλήσεων κ. Αθανάσιος Πλιάκας, ο αντιπρόεδρος κ. Απ. Ευαγγελόπουλος, τα μέλη κ. Απ. Καλμπούρης και Δανιήλ Νάκας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

 Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass