Έργα 60 εκατ. ευρώ από Δήμο και ΔΕΥΑΛ

* ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ * ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΜΠΡΟΥΝΟ ΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΕΦΟΡΟ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΘΑΝ. ΤΖΑΦΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 22:12

Στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της οποίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λάρισας ο αρχαιολόγος–επιγραφολόγος Μπρούνο Ελί ενώ θα βραβευθεί και ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων Αθαν. Τζαφάλιας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη να τιμηθούν για την πολυετή προσφορά τους, στην ανάδειξη του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας οι Μπρούνο Ελί και Αθ. Τζαφάλιας ενώ σε επόμενη φάση θα τιμηθεί ο οραματιστής της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου και Α’ Έφορος Αρχαιοτήτων Λάρισας, Κώστας Γαλλής.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης, συζητήθηκε η πορεία των έργων σε κεντρικές οδούς με τον κ. Καλογιάννη -με αφορμή ερωτήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης- να σημειώνει πως «το συνολικό έργο της δημοτικής αρχής στο τέλος της θητείας θα ανέλθει στα 50 με 60 εκατ. ευρώ». Χθες τέλος κατά πλειοψηφία, με τις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» και του Δήμου Λαρισαίων.

ΔΡΟΜΟΙ

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Καραλαριώτου, Δημ. Γεωργάκη, να μεταφέρει τη διαμαρτυρία επαγγελματία για την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων κοντά στη βιτρίνα του καταστήματός του, στην οδό Ρούζβελτ και με τον επικεφαλής παράταξης, Ντ. Διαμάντο να ερωτά για το χρονοδιάγραμμα των έργων σε κεντρικές οδούς.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γ. Σούλτης τόνισε πως οι υπόγειοι κάδοι είναι ενταγμένοι στο έργο της δημοτικής αρχής να αντικατασταθούν οι επιφανειακοί κάδοι στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων προβλήματα καθαριότητας.

Ενώ για το χρονοδιάγραμμα των έργων πρόσθεσε πως τηρείται διευκρινίζοντας πως «σε ένα μήνα παραδίδεται η Ηπείρου. Στη Μανδηλαρά όπου εντοπίσθηκε παλαιός αγωγός της ΔΕΥΑΛ θα υπάρξει καθυστέρηση αλλά το έργο δεν θα βγει εκτός χρονοδιαγράμματος. Το τμήμα της Μανδηλαρά, από την Παναγούλη έως την Παπαναστασίου, όπως και η οδός Μεγ. Αλεξάνδρου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία έως τις 25 Οκτωβρίου».

Με τον κ. Σούλτη να διευκρινίζει επίσης ότι «για την καθυστέρηση στο έργο της Βενιζέλου δεν ευθύνεται ο Δήμος αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες» προσθέτοντας ότι το έργο της οδού Ασκληπιού έχει δημοπρατηθεί ενώ πρόκειται να δημοπρατηθεί και το έργο της οδού Νικηταρά.

«Οι υπόγειοι κάδοι βελτιώνουν τη σημερινή κατάσταση» τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Καλογιάννης ενώ με αφορμή αντιδράσεις συμπολιτών ζήτησε από την αντιπολίτευση «να μην μεμψιμοιρούμε, είναι αντιληπτός ο φόβος των πολιτών» θυμίζοντας πως με την έναρξη των έργων στην οδό Ηπείρου, «τις αντιδράσεις των πρώτων ημερών, διαδέχθηκε η ικανοποίηση με την παράδοση του έργου».

«Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνονται με ιδίους όρους» υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης ενώ «με τα 20 εκατ. ευρώ από το ΣΒΑΚ, σε 5 – 6 χρόνια θα αλλάξει η εικόνα της πόλης. Το τελικό αποτέλεσμα, το συνολικό έργο της δημοτικής αρχής στο τέλος της θητείας, με το ΠΕΠ Θεσσαλίας, το ΕΣΠΑ, τη ΔΕΥΑΛ, θα ανέλθει σε 50 με 60 εκατ. ευρώ αντί των 40 εκατ. ευρώ, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί» τόνισε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι μέσα στο φθινόπωρο θα ξεκινήσει και η δεύτερη εργολαβία, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, στο Προσκήνιο Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ) που - όπως είναι γνωστό – εδώ και μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη εργολαβία.

ΘΕΑΤΡΟ

Χθες επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του κ. Καλογιάννη να τιμηθούν οι άνθρωποι, το έργο των οποίων υπήρξε καθοριστικό για την αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου. Στο πλαίσιο αυτό, σε εκδήλωση που θα γίνει στο ΔΩΛ στις 11 Σεπτεμβρίου, θα τιμηθούν οι Μπρούνο Ελί και Αθαν. Τζαφάλιας ενώ σε επόμενη φάση θα τιμηθεί ο κ. Γαλλής.

Κατά τη συζήτηση η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή λέγοντας ότι «θα ήμασταν χαρούμενοι αν είχε πράξει περισσότερα για την αποκάλυψη του Θεάτρου» προσθέτοντας ότι «ο Δήμος Λαρισαίων παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το έργο, ως θεατής».

Ο κ. Διαμάντος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση να τιμηθεί στο μέλλον και ο κ. Γαλλής προτείνοντας να ενημερωθεί το σώμα για τη μελέτη αποκάλυψης και να λειτουργήσει η διαπαραταξιακή επιτροπή.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στη χθεσινή συνεδρίαση τέλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Απ. Σουρλαντζής εισηγήθηκε την έγκριση σύναψης Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.».και του Δήμου Λαρισαίων. Η σύμβαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισε η παράταξη της κ. Καραλαριώτου, η οποία εξέφρασε επιφυλάξεις όχι κατά του έργου αλλά κατά της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ανάλογες επιφυλάξεις εξέφρασε και ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης ψηφίζοντας ωστόσο λευκό, όπως λευκό ψήφισε και ο κ. Διαμάντος ενώ ο σύμβουλος της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, Γ. Παζιάνας καταψήφισε την εισήγηση σημειώνοντας ως προσχηματική την αναφορά στο περιβάλλον αφού το έργο, όπως είπε, στοχεύει στην εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, «στο κέρδος και όχι στον άνθρωπο» καταγγέλλοντας επίσης το σύνολο των παρατάξεων για ταύτιση των θέσεων και για ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass