«Ο,τι και να κάνουν δεν μπορούν να θάψουν την αλήθεια»

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 22:28

«Προοδευτική πολιτική είναι αυτή που έχει αφετηρία την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το πέρασμα του πλούτου στα χέρια αυτών που τον παράγουν, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Προοδευτική, κινητήρια δύναμη της ιστορικής εξέλιξης είναι η πάλη των τάξεων και η πολιτική του ΚΚΕ».

Αυτό διατράνωσε από τη Λάρισα ο Γιώργος Μαρίνος, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να θάψουν την αλήθεια».

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μίλησε χθες βράδυ στην πολιτική συγκέντρωση του Φεστιβάλ ‘’100 χρόνια ΚΚΕ 50 Χρόνια ΚΝΕ’’ που διοργανώνεται στην Κοίτη του Πηνειού, με σύνθημα, από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου, «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ… Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος!... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Τονίζοντας ότι «οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες είναι στην πρώτη γραμμή. Στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στην πάλη του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων και στα μπλόκα της αγροτιάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, παντού για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων αγροτών και επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων, της νεολαίας μας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών».

«Λέμε, συνέχισε ο Γ. Μαρίνος, σε όλους και σε όλες που στενάζουν από τη σημερινή κατάσταση, ότι έχουν τη δύναμη να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να γυρίσουν την πλάτη στους τοποτηρητές των συμφερόντων του κεφαλαίου, να συμπορευτούν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο δρόμος για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, στο κεφάλαιο και την εξουσία του που υπηρετούν όλα τα αστικά κόμματα. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής και να γίνει ο λαός μας νοικοκύρης στον τόπο του, να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα».

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Ειδική μεταχείριση» επιφύλαξε ο Γ. Μαρίνος για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση: «Σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, είπε, ο Τσίπρας δικαίωσε τα μνημόνια για να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική των μεταμνημονιακών μνημονίων και ξέπλυνε τον αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, βιάζοντας την ιστορική μνήμη, υποσχόμενος ότι θα δώσει στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια των ΗΠΑ ό,τι ζητήσουν, λιμάνια, ναυπηγεία, στρατιωτικές βάσεις. Μεγάλη κατάντια. Η κυβέρνηση έχει ορκιστεί στο κεφάλαιο και ορκίστηκε προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συνέχιση των αντιδραστικών αλλαγών, των αποκαλούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα τηρήσει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, ενοχοποιεί τα δικαιώματα των εργαζομένων λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει πισωγυρίσματα και έχει το θράσος να πλασάρει το παραμύθι της αποκατάστασης των αδικιών. Όλα για το κεφάλαιο και τα κέρδη του. Αυτό διαπερνά την κυβερνητική πολιτική.

Λαϊκές δυνάμεις στράφηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πίστεψαν στα ψεύτικά του λόγια, τον εμπιστεύτηκαν και προσδοκούσαν από τη λεγόμενη κυβέρνηση της “πρώτης φοράς Αριστερά” για μια ανακούφιση αλλά εισπράξανε για άλλη μια φορά τη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Δεν άκουσαν προσεκτικά το ΚΚΕ, παγιδεύτηκαν στη λογική του “μικρότερου κακού” που γίνεται πάντα συνεχώς πιο μεγάλο. Το βασικό που επιβάλλεται να διακρίνουν οι εργαζόμενοι είναι η στρατηγική σύμπλευση ανάμεσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Αυτό επιτρέπει τη μετακίνηση στελεχών από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, διαμορφώνοντας τους όρους για συνεργασίες στην υπηρεσία της καπιταλιστικής διαχείρισης κατά του λαού και των δικαιωμάτων του.

Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επιδιώκει να συγκεντρώσει την προσοχή σε συγκρίσεις με τη ΝΔ, αξιοποιώντας καταγέλαστες τοποθετήσεις στελεχών της και στα πλαίσια του διπολισμού, δουλεύει μαζί με τη ΝΔ για τη μείωση της απαιτητικότητας των εργαζομένων και την υποταγή τους. Παίζει παιχνίδια με τον αντικομμουνισμό αξιοποιώντας την προκλητική στάση της ΝΔ που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ “κομμουνιστικά χαρακτηριστικά” με τα οποία δεν έχει καμία σχέση. Η ηγεσία του κόμματος αυτού μαζί με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις πανηγύριζαν για την αντεπανάσταση, την ανατροπή του Σοσιαλισμού. Η ηγεσία του έχει χρησιμοποιήσει όλα τα βρόμικα μέσα για να υπονομεύσει, να χτυπήσουν το ΚΚΕ, έχει αγκαλιάσει τον αντικομμουνισμό της ΕΕ...».

*Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που προσείλκυσε πολύ κόσμο της περιοχής και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, πραγματοποιήθηκαν και άλλες πολιτικές αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στον χώρο της ‘’Κόκκινης Πολιτείας’’ λειτουργούν Μαθητικό Στέκι, Στέκι ΑΕΙ-ΤΕΙ και Εργατικό Στέκι καθώς και Παιδότοπος. Επίσης έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ και Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass