Αυλαία στη 13η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων

Πλήθος κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 22:12

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη 13η Γιορτή Χαλβά Φαρσάλων που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Χαλβαδοποιών-Ζαχαροπλαστών της πόλης και τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας.


Στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά η έκθεση τοπικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς σε περίπτερα που διατέθηκαν από τον Δήμο Φαρσάλων.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φημισμένου χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η προώθηση των προϊόντων των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.
Οι εκδηλώσεις της 13ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων ξεκίνησαν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο "Παραδοσιακά ακούσματα και χοροί του τόπου μας", στο οποίο εμφανίστηκαν χορευτικά συγκροτήματα πολλών συλλόγων.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε από τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Αρη Καραχάλιο ο Νίκος Παναγιώτου, χοροδιδάσκαλος για 18 χρόνια σε χορευτικά τμήματα του Δήμου Φαρσάλων.
Το ίδιο βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου κατέληξε και η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις της 13ης Γιορτής Χαλβά ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων σε συνεργασία με το Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων (Σκακιστικό Τμήμα) συνδιοργάνωσαν το 3ο Ανοικτό Ατομικό Τουρνουά Σκακιού Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το 17ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων, στο οποίο εμφανίστηκαν οι εξής χορωδίες:
- Μικτή Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας "Music Arte"
- Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας
- Μικτή Χορωδία Πύργου
- Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων
Το φιλόμουσο κοινό και οι επισκέπτες της πόλης απήλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκλεκτά τραγούδια από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είχε ο μαέστρος Κων/νος Μάτης.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες με την ξενάγηση των επισήμων στα περίπτερα παρασκευής, δοκιμής και πώλησης του φαρσαλινού χαλβά, καθώς και στα περίπτερα των τοπικών παραγωγών. Κατόπιν, χαιρέτισε στην εκδήλωση ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "Η Γιορτή Χαλβά είναι μια ευκαιρία για την προβολή του φημισμένου προϊόντος της πόλης και αφετέρου για την προώθηση των προϊόντων των τοπικών παραγωγών και την ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων. Πρόθεση του Δήμου είναι να δημιουργηθεί ένα μουσείο αφιερωμένο στο χαλβά που θα στεγαστεί στο κληροδότημα Δεληδημητρίου στην οδό Θέτιδος. Ακόμη, προγραμματίζουμε το "Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας" που θα στεγαστεί στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Ζωοδόχου Πηγής, ενώ η Δημοτική Αρχή προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για τον Πύργο Καραμίχου και την αρχαιολογική συλλογή που θα στεγαστεί στο πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων".
Χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο περιφερειάρχης κ. Κων/νος Αγοραστός και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτ. Γιαννακόπουλος και κατόπιν πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τον Χρήστο Νικολόπουλο, την Πίτσα Παπαδοπούλου, τον Στέλιο Διονυσίου και την Ασπασία Στρατηγού, που καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου.
* Στις χθεσινές εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές κ. Ν. Παπαδόπουλος, Χρ. Κέλλας, Γ. Κατσιαντώνης και Κων. Μπαργιώτας, οι δήμαρχοι Φαρσάλων και Τυρνάβου κ. Αρ. Καραχάλιος και Παν. Σαρχώσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Ν. Τσιλιμίγκας και Κων. Τύμπας, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")
Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass