Πορεία για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2018 15:02

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με ανακοίνωσή της καλεί τους Λαρισαίους να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση για την επέτειο της δολοφονίας σήμερα Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

«Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη των φονιάδων του, που κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν έχει τελειώσει, ενώ οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προνόμια ενός “κανονικού” κοινοβουλευτικού κόμματος και να καταδιώκουν κυριολεκτικά και δικαστικά αντιφασίστες που τους αντιμετωπίζουν ως αυτό που είναι: φασίστες και νεοναζί. Την ίδια ώρα, τα ποικιλόμορφα φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή και την ιδεολογία της αισθάνονται αρκετά προστατευμένα από το δικαστικό και πολιτικό σύστημα που τους καλύπτει και ανεβάζουν ξανά τον πήχη των επιθέσεών τους εναντίον προσφύγων, μεταναστών και αντιφασιστών.

Ο φασισμός και η ακροδεξιά χρησιμοποιούν ως όχημά τους την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό για να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν την κοινωνία, αλλά, ιδίως στην Ελλάδα, πατούν επίσης στο έδαφος της εξουθενωτικής μνημονιακής βαρβαρότητας που συνεχίζεται αμετάβλητα, για εμφανίσουν ένα ψευδές “αντισυστημικό” προσωπείο και να αυξήσουν τα εκλογικά ποσοστά τους, απειλώντας το σύνολο της κοινωνίας.

Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει και η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ κι η προσχώρησή του στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο, που ανάλωσε σε μεγάλο βαθμό το ηθικό πλεονέκτημα που ιστορικά και διαχρονικά δημιούργησε η αριστερά με τους κοινωνικούς, εργατικούς και αντιφασιστικούς της αγώνες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass