Τα Νέα της Μητρόπολης

Μας οδηγούν ολοκληρωτικά στο ηλεκτρονικό φακέλωμα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΦΩΤΗΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2015 8:49

 

Από τα ξημερώματα στήνονταν, όλη την εβδομάδα, έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα πολλοί συνταξιούχοι, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν μέρος της σύνταξής τους, μετά τις ραγδαίες και δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στη χώρα μας. Μεγαλύτερη ταλαιπωρία υπέστησαν οι ηλικιωμένοι που δεν διέθεταν κάρτα ανάληψης χρημάτων, τη γνωστή ΑΤΜ, καθώς με κλειστές τράπεζες δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε τα 120 ευρώ που χορηγούνταν. Ελλείψει ρευστού και από τη στιγμή που άνοιξαν οι τράπεζες, οι συνταξιούχοι (όχι όλοι) που αντιστέκονταν μέχρι τώρα –κυρίως για συνειδησιακούς λόγους- σε αυτό το σύστημα συναλλαγής, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να ακολουθήσουν και αυτοί την πεπατημένη οδό έκδοσης κάρτας ανάληψης. Μάλιστα οι περισσότερες κάρτες ΑΤΜ δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχό της να προχωρήσει ακόμη και σε αγορές χωρίς χρήματα σε σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων κλπ. Επίσης τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για την κατάργηση των ελεύθερων –με χαρτονομίσματα- αγορών, ώστε η αγορά να κινείται μόνο με κάρτες και να ελέγχεται πιο εύκολα. Έτσι σιγά σιγά το περίφημο ηλεκτρονικό φακέλωμα, που όλοι ακούγαμε ή διαβάζαμε, ολοκληρώνεται και στη χώρα μας (στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτό ισχύει εδώ και χρόνια).

Μακριά από ακραίες σεναριολογίες και ευφάνταστα σενάρια ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λάρισας Φώτης Κερμελίδης, αφού μας προτρέπει να μελετήσουμε την Αγία Γραφή, στην οποία θα δούμε ότι όλα όσα συμβαίνουν, αλλά και τα μελλούμενα αναφέρονται εκεί, σχολιάζει τη σημερινή κατάσταση: «Τις τελευταίες μέρες ζούμε στιγμές τηλεοπτικής «τρομοκρατίας» με τους εκπροσώπους διαφόρων κομμάτων να μας βομβαρδίζουν με πληροφορίες σχετικά με το αν πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτή τη διαδικασία. Είναι άλλωστε ελεύθερος ο καθένας μας να αποφασίσει με βάση την κρίση του. Πέρα απ’ αυτό, όμως, είναι προφανές ότι οδηγούμαστε σε μία συγκάλυψη των πραγματικών στόχων της παγκόσμιας οικονομικής συμπαιγνίας των τελευταίων ετών, ένας από τους οποίους είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων μας. Στόχος τους να καταστήσουν αναγκαία την απόκτηση της ηλεκτρονικής κάρτας, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς θα εφαρμοστούν οι αρχές της παγκοσμιοποίησης. Με το πρόσχημα της εξάλειψης κυρίως της φοροδιαφυγής και της εγκληματικότητας -λόγω του ότι κανείς μας δεν θα κυκλοφορεί με μετρητά- θα υπάρξει ένα παγκόσμιο ηλεκτρονικό φακέλωμα για τον καθένα μας, με αποτέλεσμα την υποδούλωση όλων των εθνών σε μία παγκόσμια κυβέρνηση».

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος τη χώρα μας την περιμένουν δύσκολες μέρες και στα περισσότερα νοικοκυριά θα δοκιμαστεί η συνοχή και η καθημερινότητα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών μας συμβουλεύει να ακολουθήσουμε πιστά τον χριστιανικό τρόπο ζωής, αναζητώντας περισσότερο την πνευματική τροφή και όχι την υλική, τονίζοντας με νόημα πως αυτές τις μέρες «η τακτική επικοινωνία όλων με τους πνευματικούς τους ιερείς και μοναχούς είναι απαραίτητη, καθώς θα χρειαστούμε τις πατρικές τους συμβουλές και την ηθική στήριξή τους.

Με αφορμή το διχαστικό κλίμα που έχει επικρατήσει στην πατρίδα μας, με αφορμή το δημοψήφισμα, ο κ. Κερμελίδης συνιστά ψυχραιμία και ομοψυχία μεταξύ των ΣυνΕλλήνων, να μην υιοθετήσουν διχαστικές συμπεριφορές, ενώ προσκαλεί τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φορείς να δείξουν, τούτες τις δύσκολες ώρες, έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, είτε μειώνοντας τις τιμές των προϊόντων, είτε ενισχύοντας τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα συσσίτια της εκκλησίας.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass