«Θα κάνουμε τα πάντα για το Μουσείο στο Κιλελέρ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2018 17:20

«Κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για τη δημιουργία του Εθνικού Μουσείου του Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ…».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Αθαν. Νασιακόπουλος απαντά με επιστολή του στις αιτιάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά, για καθυστερήσεις στην αναμόρφωση της σχετικής μελέτης, παρότι έχουν διατεθεί τα χρήματα για τα οποία η πρώην υπ. Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου είχε δεσμευτεί.

Στην επιστολή του κ. Νασιακόπουλος επικαλείται φόρτο εργασίας αλλά και γραφειοκρατία και –μεταξύ άλλων- αναφέρει:

«Αξιότιμη κα. Βαγενά,

Με ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή που μου αποστείλατε σχετικά με το θέμα της κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Σας διαβεβαιώ ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην ανέγερση του Μουσείου.

Σας ενημερώνω ότι με την 133/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ έγινε η αποδοχή του ποσού των 70.680 ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής (απόφαση επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού 120841/9086/5-41/322/11/4.2018). Με το έγγραφο 10262 της 27ης Ιουνίου 2018 απεστάλη στο Τεχνικό Συμβούλιο για διατύπωση γνώμης η εισηγητική έκθεση για τη μελέτη επικαιροποίησης - τροποποίησης της υπάρχουσας μελέτης της κατασκευής του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Το Τεχνικό Συμβούλιο δεν έχει μέχρι στιγμής διατυπώσει τη γνώμη του η οποία αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη συνέχιση των διαδικασιών.

Όσον αφορά στο θέμα του φόρτου εργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κιλελέρ που επικαλέστηκε η προϊσταμένη κα. Ντάπα έχω να δηλώσω τα παρακάτω: H κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, εκτός από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε, είναι υπεύθυνη και για την υποστελέχωση των υπηρεσιών. Στην Τεχνική υπηρεσία υπηρετούν μόνο τρεις πολιτικοί μηχανικοί οι οποίοι από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι και σήμερα επιβλέπουν και διαχειρίζονται:

- 3 έργα ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ

- 6 έργα αποκαταστάσεων ζημιών από πλημμύρες προϋπολογισμού 387.000 ευρώ.

Αξίζει επίσης να καταγραφεί το γεγονός ότι οι λιγοστοί αυτοί μηχανικοί επί μονίμου βάσεως ασχολούνται και με θέματα της καθημερινότητας οργανώνοντας επεμβάσεις για συντήρηση κτιρίων, δρόμων, κοινοχρήστων χώρων σε όλη της επικράτεια των 52 οικισμών του Δήμου και των εκατοντάδων χιλιομέτρων των δημοτικών οδών και της αγροτικής οδοποιίας.

Κυρία βουλευτά, συμμερίζομαι και εκτιμώ το ενδιαφέρον σας για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στο Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Σας διαβεβαιώ ότι εγώ προσωπικά αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τη διεκπεραίωσή του, ένα έργο σταθμός που θα αναδείξει τον Δήμο μας, την ευρύτερη περιοχή αλλά και τα άτομα που μόχθησαν για την ολοκλήρωση».

Με τιμή

Αθανάσιος Γ. Νασιακόπουλος, Δήμαρχος Κιλελέρ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass