Κατέγραψαν τις ομορφιές του Δήμου Αγιάς

ΣΕΡΒΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 22:10

Τις ομορφιές του Δήμου Αγιάς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να καταγράψουν χθες Σέρβοι δημοσιογράφοι που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στη Λάρισα στο πλαίσιο επίσκεψης που τους έχει διοργανώσει το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Βελιγράδι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Επίσκεψη εξαήμερη, η οποία θα διαρκέσει ως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και που σκοπό της έχει καθαρά και μόνο την τουριστική μας προβολή. Τη δημοσιογραφική αποστολή, μάλιστα, συνοδεύει και άνθρωπος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Σερβίας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω χώρα προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα προς τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της.

Πρώτος σταθμός όλων τους ήταν το Μεταξοχώρι, ενώ ακολούθησαν τα παράλια από τον Αγιόκαμπο ως το Κόκκινο Νερό, το Στόμιο και το Δέλτα του Πηνειού, όπου πέρα από την επαφή τους με το φυσικό κάλλος, τη γαστρονομία και τα πολιτιστικά μνημεία που ο τόπος διαθέτει, συμμετείχαν σε περιήγηση με κανό, αλλά και σε ψάρεμα μπλε καβουριών.

Την αποστολή υποδέχτηκε στο Μεταξοχώρι ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας, ενώ την ξενάγηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού του Δήμου Αγιάς, Θεόδωρος Σουλιώτης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής, η προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ Σερβίας, Σοφία Λαζαρίδου, της οποίας η βοήθεια στην πραγματοποίηση της επίσκεψης υπήρξε καταλυτική, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος τουρισμού του Επιμελητηρίου, Νίκος Ντάγκας, η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου, Καλλιόπη Τζήκα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς, Αθανάσιος Χαύδας, ο γραμματέας του συλλόγου, Μάκης Δεληαργύρης, ο πρόεδρος και το μέλος του Συλλόγου Καταστηματαρχών των παραλιών νομού Λάρισας, Δημήτρης Χασιώτης και Βασίλης Κανδυλάρης αντίστοιχα, και, φυσικά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξοχωρίου, Γιάννης Πατσιαβούρας.

Ο κ. Γκουντάρας στο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε τον Δήμο Λαρισαίων και το Επιμελητήριο, επισήμανε τη σπουδαιότητα της επίσκεψης και πρόσφερε στους Σέρβους φιλοξενούμενους φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό της περιοχής, αλλά και ντόπια προϊόντα, όπως λάδι, τσίπουρο και κάστανα, μην παραλείποντας, βέβαια, να αναφερθεί και στην υπόλοιπη παραγωγή της περιοχής δίδοντας ξεχωριστή έμφαση στα μήλα. Ευχαρίστησε, επίσης, θερμά την κ. Λαζαρίδου και έδωσε ραντεβού στο Βελιγράδι στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί εκεί το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου, η κ. Τζήκα υπογράμμισε στην «Ε» πως η επίσκεψη, για την οποία θεωρεί πως θα αποδειχθεί εξαιρετικά εποικοδομητική στην πορεία, σχεδιάστηκε μετά από παρότρυνση του προέδρου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου κατά τη διάρκεια του Greek Weekend που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο στο Βελιγράδι. Ο κ. Ντάγκας υπερθεματίζοντας εξέφρασε την άποψη πως τέτοιου είδους βιωματικές αποστολές μπορούν να αναδείξουν και να διαφημίσουν άμεσα και γρήγορα τον επιλεγόμενο προορισμό, γιατί, όπως πιστεύει, οι εκθέσεις μπορεί να είναι καλές, αλλά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως δεν έχουν την προσδοκώμενη ανταποδοτικότητα. «Θα συνεχίσουμε» τόνισε «να στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες εκεί που μπορούμε και στις αγορές που μας προτείνονται από τους επαγγελματίες».

Από την πλευρά των εμπόρων, ο κ. Χαύδας τόνισε πως «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγιάς συμμετέχει στη διοργάνωση του αρμόδιου γραφείου του ΕΟΤ στη Σερβία με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας. Δημοσιογράφοι από γνωστά και μεγάλα Μ.Μ.Ε. της Σερβίας επισκέφτηκαν την Αγιά, το Μεταξοχώρι, και ξεναγήθηκαν από τους αρμόδιους στα αξιοθέατα και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου μας. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες πιστεύοντας ότι είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του τόπου μας. Αντιπρόσωποί μας ακολουθούν την αποστολή και φροντίζουν για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του συλλόγου μας».

Τέλος, ο κ. Χασιώτης, εκ μέρους των καταστηματαρχών των παραλιών, υπογράμμισε πως ο σύλλογος έχει ως στόχο τη συνεργασία, τη συνέργεια με όλους τους τοπικούς φορείς και Δήμους, ώστε να τονωθεί ο τουρισμός της περιοχής. «Χαιρετίζουμε» είπε «τη συγκεκριμένη προσπάθεια ανάδειξης του τόπου και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην προβολή του».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass