Χωρίς αυτοκίνητα και με μισό εισιτήριο στα Αστικά

Η ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2018 22:00

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο η χθεσινή και οι Λαρισαίοι ίσως και για πρώτη φορά τη γιόρτασαν όπως πρέπει… χωρίς αυτοκίνητα. Σε αυτό βοήθησαν και τα έργα του Δήμου που έχουν κρατήσει πολλά ΙΧ εκτός κέντρου. Για όσους επέλεξαν να μετακινηθούν με το Αστικό ΚΤΕΛ χθες, λόγω της ημέρας το εισιτήριο ήταν μειωμένο κατά 50%.

Έτσι λοιπόν πλήρωσαν 0,60 ευρώ για την Α' Ζώνη (αστικές γραμμές πόλεως) και 0,80 ευρώ για τη Β' Ζώνη (αστικές γραμμές χωριών). Πάντως η έκπτωση του 50% ίσχυσε μόνο για εκείνους που προμηθεύονταν εισιτήρια από τα εκδοτήρια της Κεντρικής πλατείας, ενώ όσοι πήραν λεωφορεία από στάσεις η έκπτωση ήταν μικρότερη, αφού οι οδηγοί έδιναν εισιτήριο του 1 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μ. Σακελλαρίου, είχε τονίσει ότι στόχος είναι η ενθάρρυνση του κόσμου στη χρήση της Αστικής Συγκοινωνίας ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης αντί του επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης. Η έστω και για μία ημέρα έκπτωση του εισιτηρίου ικανοποίησε τους επιβάτες και πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι η έκπτωση στο εισιτήριο είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσει το Αστικό ΚΤΕΛ σε μόνιμη βάση, ώστε ο κόσμος να αρχίσει να το χρησιμοποιεί ακόμα περισσότερο.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να παίρνω το αυτοκίνητό μου για να έρθω στο κέντρο. Η ώρα που χρειάζομαι για να βρω θέση να παρκάρω είναι βραχνάς. Χρησιμοποιώ ποδήλατο ή λεωφορείο. Θα ήθελα να είναι πιο φτηνό το εισιτήριο. Βέβαια τουλάχιστον υπάρχουν και οι εκπτώσεις με τη μηνιαία κάρτα ή οι προσφορές με δώρο ένα εισιτήριο στην αγορά των δέκα» λέει ο Φώτης.

Η Μαρία είναι υπάλληλος στο κέντρο της πόλης και δουλεύει πρωί και απόγευμα. Μένει στη Χαραυγή οπότε για να φτάσει στη δουλειά της χρειάζεται μεταφορικό μέσο. «Αυτοκίνητο δεν παίρνω ποτέ, το θεωρώ ανούσιο. Τα δρομολόγια είναι τακτικότατα και φτάνω γρήγορα στον προορισμό μου. Δεν έχω και το άγχος του παρκαρίσματος. Το καλοκαίρι χρησιμοποιώ ποδήλατο. Η πόλη μας είναι επίπεδη, περπατείται και όλες οι αποστάσεις είναι μικρές. Κρίμα να την επιβαρύνουμε με τα ΙΧ μας. Είναι θέμα νοοτροπίας».

Η ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1.500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά. Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και να μετακινηθούν πεζή.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass