Εργαζόμενοι: «Όχι άλλη κωλυσιεργία στην επιλογή Γενικών Διευθυντών»

* ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 15:14

Να ανταποκριθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και στην εγκύκλιο του με θέμα «Επιλογή προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων στους ΟΤΑ β΄ βαθμού με τις διατάξεις των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύει» και να προκηρυχθούν οι θέσεις των Γενικών Διευθυντών, ζητά με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην επιστολή του Συλλόγου, που υπογράφει ο πρόεδρος Χρήστος Μάρκου, αναφέρεται πως «σε συνέχεια σχετικού εγγράφου, με το οποίο αιτηθήκαμε να ενημερωθούμε για τις σχετικές ενέργειές σας, για την προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Δ/νσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διότι σύμφωνα με την από 3 Αυγούστου, η προθεσμία της 14ης Σεπτεμβρίου για την αποστολή αιτήματος παρήλθε χωρίς να ανταποκριθείτε, επισημαίνουμε ότι η επιλογή Γενικών Διευθυντών καθίσταται επιτακτική, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) και την επακόλουθη επιλογή προϊσταμένων επιπέδου Διεύθυνσης. Η προθεσμία εξέπνευσε και οποιαδήποτε κωλυσιεργία καθυστερεί την εφαρμογή της αξιοκρατίας. Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα διενεργηθούν κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο, σύμφωνα με το Ν.4369/2016, με στόχο να αξιοποιηθεί το στελεχιακό δυναμικό του δημόσιου τομέα με αντικειμενικά κριτήρια και όχι με ανάθεση. Ο ΣΕΠΕΘ, διεκδικεί την εφαρμογή της αξιοκρατίας και της ισότητας, για όλους τους συναδέλφους, ώστε να επικρατήσει το δικαίωμα της ίσης ευκαιρίας στη διεκδίκηση των θέσεων ευθύνης από όλους τους συναδέλφους μας και να σταματήσει επιτέλους το υπό αμφισβήτηση καθεστώς της αναπλήρωσης προϊσταμένων, το οποίο δημιουργεί φαινόμενα άνισης και άδικης μεταχείρισης μεταξύ των υπαλλήλων. Συνεπώς, για να μη παρεμποδίζονται και οι κρίσεις των προϊσταμένων επιπέδου Διεύθυνσης και Τμημάτων, το οποίο επιθυμεί η πλειοψηφία των συναδέλφων μας, από τη μη αποστολή αιτήματός σας, για την προκήρυξη των θέσεων Γενικής Διεύθυνσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρακαλούμε όπως αποσταλεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας το αντίστοιχο αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών όπως άλλωστε σας έχει ζητηθεί από το ίδιο το Υπουργείο με εγκύκλιό του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass