Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου «άκουσε» τα προβλήματα της Λάρισας

* ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΕΠΠΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 22:08

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δικαστές, εισαγγελείς αλλά και δικηγόροι του Εφετείου Λάρισας κατέγραψε χθες μέσω σειράς συναντήσεων ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πέππας στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του.

Ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας «άκουσε» για τις ελλείψεις δικαστικών λειτουργών, που συνιστούν έναν εκ των βασικών λόγων για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, ειδικά σε περιφερειακά δικαστήρια.

Από την πλευρά του έδειξε διάθεση κατανόησης τονίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις πως «υπάρχουν προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε εμείς μεταξύ μας, υπάρχουν κι άλλα που δεν εξαρτώνται από εμάς». Κυρίως μίλησε για θέματα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας συναντήθηκε με τη διευθύνουσα το Εφετείο Λάρισας κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο, την πρόεδρο Εφετών κ. Αργυρώ Αρναούτη, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Απόστολο Τζαμαλή αλλά, στη συνέχεια, και με όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Εν συνεχεία επισκέφτηκε το Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας, όπου τον υποδέχθηκε η πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Νικολέττα Μπασδέκη και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Πέππας αφού διευκρίνισε πως ακολουθεί τον παλμό της δικαιοσύνης ο οποίος «χτυπάει οπουδήποτε δικαστές δικαιοδοτούν και δικηγόροι υπερασπίζονται τα δίκαια των πολιτών», εξήγησε πως έχει υπηρετήσει κι εκείνος σε περιφερειακά δικαστήρια και ως εκ τούτου γνωρίζει πως «πρέπει να είναι καλά στελεχωμένα, διότι η απουσία ενός δικαστή, ή το να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, δημιουργεί δυσλειτουργία στο Δικαστήριο». Έκανε μάλιστα και σύγκριση με τα μεγάλα δικαστήρια όπως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά όπου «μοιράζεται η δουλειά και δεν είναι εμφανής η έλλειψη».

Διευκρίνισε πως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι «είναι αρωγοί των προσπαθειών που κάνουν τα δικαστήρια», διότι ανέφερε πως καλύπτουν με δικά τους μέσα πάρα πολλές φορές ανάγκες που κανονικά επιβαρύνουν την πολιτεία.

«Υπάρχουν προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε εμείς μεταξύ μας, υπάρχουν κι άλλα που δεν εξαρτώνται από εμάς» είπε και στάθηκε στο ζήτημα των σχέσεων μεταξύ δικαστών και δικηγόρων. Μίλησε για αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοεκτίμηση «γιατί μόνο σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να απονέμεται με ασφάλεια το δίκαιο».

Ακόμα αναφέρθηκε στο θέμα της παιδείας που το χαρακτήρισε «πιο σημαντικό από το ζήτημα των νομικών γνώσεων».

Για το ζήτημα της έλλειψης δικαστών απάντησε πως «δεν έχουμε κάποια δεξαμενή δικαστών ώστε να παίρνουμε από εκεί και να καλύπτουμε κενά» και τόνισε πως προσπαθούμε προσωρινά με τις λύσεις των αποσπάσεων και των μεταθέσεων να καλύπτονται κενά.

*Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη ανέφερε πως «εμείς θέλουμε να είμαστε συνεργάτες με τους δικαστές. Υπάρχει ευγένεια και δεν έχουμε κραυγαλέα κρούσματα στη Λάρισα. Εκείνο που θέλουμε από εσάς και τη θέση που έχετε είναι να αυξήσετε τις θέσεις των δικαστών. Αυτό έχει σαν συνέπεια και τη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αλλά και με ορθό τρόπο».

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass