Πέντε της ΝΔ δηλώνουν υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο της Λάρισας

* ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΡΑΧΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ * ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟ ΤΟ «ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 22:24

Την ώρα που ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς άνοιγε με συναυλία τις πύλες του Παζαριού της Λάρισας, στη Μεσοράχη του Δήμου Κιλελέρ και στο κτήμα του πρώην δημάρχου Λάρισας Κων. Τζανακούλη, ξεκινούσαν - και επίσημα- τα όργανα των εσωκομματικών διαδικασιών στη ΝΔ για την ανάδειξη υποψήφιου δημάρχου Λάρισας και για την ακρίβεια, υποψηφίου που θα ηγηθεί ενωτικού συνδυασμού.

Η πρωτοβουλία είχε προαναγγελθεί από τον πρώην δήμαρχο Κων. Τζανακούλη αν και κατά άλλους η συνάντηση επιλέχθηκε να γίνει στη Μεσοράχη προκειμένου να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στη συνάντηση κλήθηκαν και παρευρέθηκαν όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας, να ηγηθούν δηλαδή του συνδυασμού στον οποίο η ΝΔ θα δώσει στήριξη («χρίσμα»). Αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η Λάρισα περιλαμβάνεται μεταξύ των 6 πρωτευουσών - μεγάλων δήμων της χώρας όπου, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειάρχες η ΝΔ θα ανακοινώσει υποψήφιο.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συσταθεί Επιτροπή για την προετοιμασία των αυτοδιοικητικών εκλογών η οποία θα καταθέσει εισήγηση (σ.σ. με προτεινόμενους για υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους) στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος και θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, έως το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές.

Η Επιτροπή, μέλος της οποίας είναι και ο κ. Τζανακούλης, συνεδρίασε ξανά χθες ενώ σε παλαιότερη συνεδρίαση μετείχε και ο κ. Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο λοιπόν των εσωκομματικών διεργασιών ο κ. Τζανακούλης έλαβε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση της Μεσοράχης (σ.σ. κατά τα πρότυπα της συνάντησης που έγινε το 1997 στο γραφείο του παραμονές των δημοτικών εκλογών του 1998) καλώντας όλους όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας.

Έτσι στη συνάντηση της Μεσοράχης κλήθηκαν και παρευρέθηκαν, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο δημοτικός σύμβουλος Θαν. Μαμάκος που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα λάβει και το «δαχτυλίδι» της διαδοχής Τζανακούλη στην παράταξη, ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης, ο πρώην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Τζανακούλη Κων. Σαμουρέλης και ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Γρηγ. Πρεζεράκος.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το ήδη γνωστό ότι δηλαδή και οι πέντε επιθυμούν να είναι επικεφαλής του συνδυασμού που θα στηρίξει η ΝΔ. Η κ. Καραλαριώτου επιμένει στη θέση της σημειώνοντας ότι «έχει σηκώσει το βάρος της αντιπολίτευσης στον Δήμο», ενώ ο κ. Μαμάκος που διετέλεσε αντιδήμαρχος και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος αναμένει και τυπικά τις εξελίξεις στη δημοτική παράταξη «Λάρισα -Πόλη του Αύριο».

Αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Μαμάκος θα είναι αυτός που θα λάβει τα ηνία της παράταξης από τον κ. Τζανακούλη ο οποίος θα στοχεύσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η διαδοχή αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στη συνέλευση της παράταξης που θα συγκληθεί το επόμενο διάστημα ενώ το βέβαιο είναι ότι η παράταξη Τζανακούλη θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Στη συνάντηση της Μεσοράχης, ο κ. Σαμουρέλης τόνισε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος δήμαρχος ενώ ο κ. Πρεζεράκος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε πως εάν δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος δεν επιθυμεί να μετάσχει στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στη συνάντηση δεν κλήθηκε να παραστεί ο πρώην νομάρχης, Λουκάς Κατσαρός που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ενήμερος για τις εξελίξεις αλλά «δεν συντελούνται οι προϋποθέσεις» για να είναι ο ίδιος επικεφαλής συνδυασμού με αφορμή και το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο από τον χώρο της ΝΔ, στον Δήμο Λαρισαίων.

ΝΟΔΕ

Να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία Τζανακούλη είναι σε γνώση της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Χρ. Καπετάνο, «θα έχει τον τελευταίο λόγο σε τοπικό κομματικό επίπεδο».

Με την ευκαιρία να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των διεργασιών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ενταγμένη και η διευρυμένη συνεδρίαση που συγκαλεί η ΝΟΔΕ Λάρισας, αύριο Πέμπτη στα γραφεία του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος έχει ζητήσει από τους προέδρους των τοπικών δημοτικών οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ) να ενημερώσουν για το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο γαλάζιο στρατόπεδο της περιοχής τους.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass