«Συνταξιούχοι της Λάρισας ενωθείτε»

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 22:36

Κάλεσμα για την Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Δευτέρας 1 Οκτώβρη και ώρα 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, απεύθυναν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παρέθεσαν χθες στο Επιμελητήριο.

Κατά τη διάρκεια αυτής ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕ κ. Αστέριος Τσούτσας, ο πρόεδρος Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Θανάσης Κουμαντζέλης και ο πρόεδρος συνταξιούχων Δημοσίου κ. Θεόδωρος Καραγώγος ανέφεραν μεταξύ άλλων πως οι μαχητικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Στόχος τους είπαν πως είναι να μπει ένας φραγμός στη νέα λαίλαπα που πλησιάζει «πενιχρές συντάξιμες αποδοχές με τον νόμο Κατρούγκαλου, κατάργηση του αφορολόγητου, περικοπή οικογενειακών επιδομάτων, οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, κατακρεούργηση συντάξεων χηρείας» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Τόνισαν πως δεν δέχονται να τους κοροϊδεύουν και να τους κόβουν τις συντάξεις για τις οποίες πλήρωναν μια ζωή με δουλειά και να τις κάνουν βοηθήματα και στο τέλος να τους πετούν κάποια επιδόματα επαιτείας. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αστέριος Τσούτσας ανέφερε ότι «οι συνταξιούχοι στηρίζουν τις οικογένειες» και για τις συντάξεις χηρείας ότι «οι χήρες μετά από 3 χρόνια μένουν χωρίς σύνταξη όταν είναι κάτω των 50 ετών».
Σχετικά με το ζήτημα της υγείας διευκρίνισε: «Όταν ήμασταν νέοι και είχαμε τις δουλειές μας δεν «αδειάζαμε» να πάμε στο γιατρό. Τώρα και «αδειάζουμε» αλλά και τους χρειαζόμαστε. Τα ΤΟΜΥ που πάνε να δημιουργήσουν μας δημιουργούν πολλά προβλήματα».
Για το ζήτημα των ενεργών ελεύθερων επαγγελματιών είπε ότι: «Ενώ έχουν φτάσει και σε ηλικία και σε χρόνια ασφάλισης δεν μπορούν να βγούνε στη σύνταξη γιατί χρωστάνε πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ. Έχουμε πει πως όποιος μέχρι το 2009 δεν πλήρωνε ήταν ασυνεπής αλλά από το 2010 και έπειτα ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πλήρωναν γιατί δεν είχαν. Εμείς λέμε να πάρουν σύνταξη για τα χρόνια που έχουν δουλέψει», ολοκλήρωσε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Θανάσης Κουμαντζέλης είπε: «Το τελευταίο διάστημα παντού, όπου κι αν βρεθεί κάποιος, ακούει μια μεγάλη κουβέντα για τις συντάξεις. Όλοι αγωνιούν για το αν και πόσο θα κόψουν τον καθένα. Αυτή η κουβέντα γίνεται υπό την πίεση του συνταξιουχικού κινήματος. Εμείς εκτιμούμε πως ψήλωσε το μπόι του κινήματος λόγω των κινητοποιήσεων. Παντού έχουμε αύξηση των κινητοποιήσεων. Το σύνθημά μας είναι πως μπορούμε να τους σταματήσουμε».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι «εμείς επιμένουμε να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και θα επιμένουμε γι’ αυτό. Είναι ντροπή τους να βάζουν τους συνταξιούχους στον Καιάδα. Εμείς τα έχουμε πληρωμένα όλα και τα διεκδικούμε όλα. Θα φτάσουμε μέχρι και τον πρωθυπουργό στα μέσα του Δεκέμβρη για να πάρουμε απαντήσεις» κατέληξε.
Τέλος ο κ. Θεόδωρος Καραγώγος σημείωσε: «Για ένατη συνεχή χρονιά οι συνταξιούχοι σηκώνουν το κύριο βάρος της οικονομικής κρίσης. Τα δύσκολα πέρασαν μα έρχονται τα χειρότερα. Σε τρεις μήνες από τώρα, 3 δισεκατομμύρια θα φύγουν από τις τσέπες των συνταξιούχων για να ενισχύσουν το ματωμένο υπερταμείο».
Γι’ αυτό τον λόγο κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να είναι όλοι παρόντες «για να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ένα μεγάλο όχι στη μείωση συντάξεων και αφορολογήτου, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας».
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και οι: Ευάγγελος Βοζαλής (ΟΑΕ – ΤΑΕ), Ευάγγελος Κακαγιάννης (Πανελλήνια Ομοσπονδία ΟΑΕ), Δημήτρης Χατζημπάρμπας (πρόεδρος ΟΑΕ – ΤΣΑ), Νίκος Κουβέλης (Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ Τραπεζών).
Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass