ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΡΟΣΙΑ

Στον αστερισμό της... ουράς!

* Από την ουρά των ΑΤΜ, στην ουρά της κάλπης, ακολουθώντας στη συνέχεια την ουρά των αυτοκινήτων προς τα παράλια

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2015 8:18

 

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Στον αστερισμό της... ουράς, βρέθηκαν και χθες Κυριακή, οι Λαρισαίοι. Ξεκινώντας από την ουρά των ΑΤΜ, συνεχίζοντας σε εκείνη της κάλπης του δημοψηφίσματος και καταλήγοντας στην ουρά ενός μεγάλου καραβανιού αυτοκινήτων προς τα κοντινά παράλια.

Τι κι αν ήταν η μέρα του κρίσιμου δημοψηφίσματος. Δεν έχασαν την ευκαιρία να φύγουν από την πόλη, όπου ο υδράργυρος είχε αγγίξει το «κόκκινο», αλλά προγραμμάτισαν έτσι τον χρόνο τους, ώστε να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν και παράλληλα να προλάβουν να απολαύσουν και μια εξόρμηση στη θάλασσα.

Έτσι λοιπόν υπήρχαν εκείνοι που πήγαν νωρίς το πρωί στα εκλογικά τμήματα, να κάνουν το χρέος τους ως Έλληνες πολίτες με άποψη για το μέλλον της χώρας τους και έπειτα αναχώρησαν για τα παράλια, ενώ υπήρχε και ένα άλλο ποσοστό Λαρισαίων, που είτε διέμεινε στα παράλια από το Σάββατο, είτε έφτασε σε αυτά κατά τις χθεσινές πρωινές ώρες και πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς την πόλη, στο παρά πέντε, λίγη ώρα πριν κλείσει η κάλπη.

Μάλιστα οι τελευταίοι σχημάτισαν ουρές αυτοκινήτων στο δρόμο της επιστροφής και ίσως ήταν οι περισσότεροι από αυτούς, που σχημάτισαν ακολούθως και τις ουρές στα εκλογικά τμήματα, την τελευταία στιγμή, από τις 6 μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Η κίνηση των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό, Λάρισας- παραλίων Δήμου Αγιάς, θύμισε χθες... παλιές καλές εποχές, που οι εκδρομείς σχημάτιζαν ουρές σε μεγάλο μέρος του δικτύου, ανά διαστήματα, με τον μεγαλύτερο όγκο οχημάτων να παρατηρείται κυρίως νωρίς το μεσημέρι, πηγαίνοντας προς τα παράλια, καθώς και το απόγευμα επιστρέφοντας από αυτά.

Ήταν αρκετοί αυτοί που φουλάρισαν τα αυτοκίνητα με τις πιστωτικές τους κάρτες και είχαν κάνει την τελευταία τους ανάληψη από το ΑΤΜ, το περασμένο Σάββατο, αποφασισμένοι να χαλαρώσουν την Κυριακή στην παραλία, προσπαθώντας να αποβάλλουν το άγχος της... επόμενης μέρας.

Κάποιοι κατάφεραν, να διώξουν για λίγες στιγμές την αγωνία τους και τον φόβο που τους είχε κατακλύσει γι’ αυτό, είτε παίζοντας με τα παιδιά τους στις παραλίες, είτε με ανάλαφρη κουβεντούλα στην παρέα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η συζήτηση επανερχόταν στο επίμαχο θέμα του ναι ή του όχι, που είχε διχάσει.

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που η πορεία προς την κάλπη φόβιζε τόσο πολύ, νιώθοντας ο καθένας μεγάλη την ευθύνη της απόφασής του, για ό,τι ξημερώσει...

Βραδάκι δε, οι παραλίες είχαν αδειάσει. Ξανασχηματίστηκαν ανθρώπινες ουρές έξω από τα ΑΤΜ στη Λάρισα και οι περισσότεροι δήλωναν ότι θα περιμένουν την... ετυμηγορία του λαού, στον καναπέ τους με τα βλέμματα καρφωμένα στις τηλεοράσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass