«Βγήκαν χαμένοι οι καλοπληρωτές»

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2018 22:15

«Οι καλοπληρωτές την πάτησαν»! Αυτή ήταν η φράση που άκουγες από ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε το γεγονός ότι ο ΟΕΚ μείωσε κατά 150 ευρώ την τιμή του τετραγωνικού μέτρου, με αποτέλεσμα όσοι αποπλήρωσαν τα δάνειά τους με την αύξηση που είχε επιβάλει το 2004 τώρα να ζητούν να τους επιστραφούν πίσω τα επιπλέον χρήματα. Την ίδια ώρα κερδισμένοι εμφανίστηκαν οι κακοπληρωτές.

Το ΕΚΛ κάλεσε σε σύσκεψη τους ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών, από τους οικισμούς του πρώην ΟΕΚ-σήμερα ΟΑΕΔ, οι οποίοι εξόφλησαν το διαμέρισμα που πήραν μέσα στην πενταετία που προβλέπεται από τις αποφάσεις του πρώην ΟΕΚ-σήμερα ΟΑΕΔ, με την έκπτωση του 40%, αλλά με την παλιά τιμή χρέωσης του τ.μ. και σήμερα εξαιρέθηκαν από τη νέα ρύθμιση που προβλέπει νέα ενιαία χαμηλότερη τιμή, για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν εξοφλήσει ακόμα τα διαμερίσματά τους. Τους τρόπους διεκδίκησης χρημάτων και επίλυσης της αδικίας που έγινε αναζήτησαν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών χθες το απόγευμα στο ΕΚΛ.

Ο κάθε συνοικισμός των εργατικών κατοικιών όπως είναι στη Γιάννουλη, στον Άγιο Θωμά είχε τη δική του τιμή ανάλογα με το οικόπεδο, την αξία του, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν τον χρόνο που κατασκευάστηκαν. Στις εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη είχαν καθορίσει το τετραγωνικό στα 350 ευρώ όμως μετά το 2004 με το Ολυμπιακό χωριό ο ΟΕΚ ανέβασε την τιμή, την ισοσκέλισε και την ανέβασε στα 500 ευρώ το τετραγωνικό. Στις περισσότερες περιοχές ανέβηκαν απότομα οι τιμές, κάποιοι από αυτούς τους δικαιούχους τα ξόφλησαν, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Στη συνέχεια όμως ο ΟΕΚ επανήλθε στις τιμές που είχαν καθοριστεί αρχικά. Με αποτέλεσμα αυτοί που ήταν καλοπληρωτές να έχουν πληρώσει με 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ενώ οι άλλοι που δεν πλήρωναν καλούνται να πληρώσουν τώρα με 350 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Αυτή η διαφορά των 150 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο υπολογίζεται σε χιλιάδες ευρώ για έναν δικαιούχο και γι’ αυτόν τον λόγο τα ζητούν πίσω οι ιδιοκτήτες των κατοικιών. «Ο καλοπληρωτής την πάτησε. Εμείς ζητάμε να πληρώσουν όλοι με την αρχική τιμή και όσοι έχουν αποπληρώσει το δάνειο να πάρουν τα χρήματά τους πίσω», σημειώνουν οι ιδιοκτήτες και προσθέτουν ότι επειδή ο ΟΕΚ δεν αναγνωρίζει αυτούς τους ανθρώπους που πλήρωσαν παραπάνω χρήματα τότε και αυτοί θα κινηθούν δικαστικά.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass