Απολύσεις καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 15:12

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, τις διοικητικές αρχές του Πανεπιστημίου ότι προκήρυξαν διαγωνισμό για να δώσουν σε εργολάβο την καθαριότητα του Ιδρύματος και να απολύσουν τις καθαρίστριες.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση επισημαίνονται μεταξύ άλλων «Παραβλέποντας το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, παραχωρούν σε ιδιώτες εργολάβους την καθαριότητα επεκτείνοντας τις δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας και μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α. Η προκήρυξη βγήκε για τα κτίρια του Βόλου και το κτίριο Κατσίγρα, αναφέρει 26 άτομα ενώ μέχρι σήμερα εργάζονται 29 καθαρίστριες σε αυτά (28 Βόλος + 1 Κατσίγρα).

β. Όταν χρειάζεται κάποια άδεια ασθενείας επιβαρύνεται η άλλη καθαρίστρια του κτίρίου και με τη δική της δουλειά, δηλαδή δεν προσλαμβάνουν αντικαταστάτρια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι διστάζουν να πάρουν ακόμα και τη νόμιμη άδεια γιατρού για να μην επιβαρυνθεί η συναδέλφισσά τους.

γ. Παρά το ότι ο όγκος των φοιτητών μεγαλώνει διαρκώς συνεπώς και ο όγκος της εργασίας τους αυξάνεται, όχι μόνο δεν διατηρούν το πλήθος των καθαριστριών που ήδη υπάρχει αλλά θέλουν να τις μειώσουν.

δ. Ο εργολάβος θα φέρει καινούργια άτομα γιατί πολύ απλά, καμία δεν είναι κάτω των 25 ετών, και θα διώξει εργαζόμενες που μπαίνουν στα γραφεία του προσωπικού επί χρόνια και στα οποία το προσωπικό έχει εμπιστοσύνη.

Αυτή είναι η «Νέα Εποχή» του τέλους των μνημονίων και της «Δίκαιης Ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Κέρδη για τους επιχειρηματίες και φτηνοί, ευέλικτοι, αναλώσιμοι και υποταγμένοι εργαζόμενοι που θα τους ξεζουμίζουν μέχρι να τους πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, για να προσλάβουν τα επόμενα θύματα προς εκμετάλλευση. Ουσιαστικά μια εργασιακή ζούγκλα που η κυβέρνηση έχει συνδιαμορφώσει μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας». Καταλήγοντας, το ΔΣ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο κάθε σύλλογο και φορέα του Ιδρύματος, κάθε νέο και νέα να αντιδράσουν και άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων και να πάρουν θέση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass