Δημ. ΚαζAκης:

«Η μνημονιακή κατοχή μετεξελίσσεται σε στρατιωτική κατοχή»

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 22:11

Ενόψει του 7ου συνεδρίου του το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στη Λάρισα ανοιχτή συζήτηση – συνδιάσκεψη. Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν κυρίως η έξοδος από τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο αλλά και οι νέες βάσεις των ΗΠΑ.


Στη συνδιάσκεψη παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης και κλιμάκιο στελεχών. Σχετικά με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και αν αυτή είναι πραγματική, υπογράμμισε ότι «στην πραγματικότητα έχουμε μνημόνια χωρίς την υποχρέωση των δανειστών για να συμβάλουν αν υπάρξει θέμα στις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Η έξοδος από τα μνημόνια αφορά στους δανειστές όχι εμάς. Παράλληλα, είχαμε μια δυσάρεστη εξέλιξη εκτός όλων των άλλων όπως είναι οι αξιολογήσεις, η επιβολή των μνημονιακών θεσμών που παραμένει και λειτουργεί, είχαμε και το γεγονός ότι στις 14 Ιουνίου 2018 που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο έγινε αντισυμβαλλόμενο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας το Υπερταμείο και έπρεπε να διατηρεί 25 δισ. σε ακίνητη περιουσία σε περίπτωση που το “μαξιλαράκι” δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Έτσι πέρασαν και τα αρχαία στο Υπερταμείο και στη διάθεση των δανειστών. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα».
Τη συνδιάσκεψη απασχόλησαν και οι αμερικανικές βάσεις όπως είναι αυτή στη Λάρισα, υπογραμμίζοντας ότι «στη Λάρισα υπάρχει εξέλιξη σε σχέση με τη στρατιωτική βάση των Αμερικάνων που εγκαταστάθηκαν με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και για τα οποία δεν υπάρχει καμία κύρωση από τη Βουλή. Δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο, τίποτα προβλεπόμενο από το Σύνταγμα. Δεν ξέρουμε ποια είναι η επιχειρησιακή τους σκοπιμότητα. Όλα αυτά μας υποδηλώνουν ότι η μνημονιακή κατοχή της χώρας μετεξελίσσεται αργά ή γρήγορα σε στρατιωτική κατοχή έστω αν γίνεται με την πρωτοβουλία των Αμερικανών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ.  
Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass