Δικογραφία σε βάρος 17 οπαδών της ΑΕΛ

* ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΛ FC ARENA ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 22:00
Αστυνομικοί καταδιώκουν στην οδό Καρδίτσης, οπαδούς που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από το ΑΕΛ FC ARENA Αστυνομικοί καταδιώκουν στην οδό Καρδίτσης, οπαδούς που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από το ΑΕΛ FC ARENA

Στη διάθεση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- από προχθές Τρίτη 16 Οκτωβρίου, δικογραφία σε βάρος συνολικά 17 οπαδών της ΑΕΛ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας αφορά στους 6 συλληφθέντες οπαδούς μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από γήπεδο ΑΕΛ FC ARENA ενώ ξεκινούσε ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό όπως και σε άλλους 11 οπαδούς, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται - σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία - και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Φιλάθλων Λάρισας «Αλκαζάρ», εξέλιξη πρωτόγνωρη για τα τοπικά ποδοσφαιρικά χρονικά.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στη δικογραφία, οι πρώτοι 6 που συνελήφθησαν την ημέρα των επεισοδίων κατηγορούνται για παραβάσεις περί αθλητικής νομοθεσίας ενώ οι υπόλοιποι 11 κατηγορούνται για «ηθική αυτουργία» και για «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Όπως είναι γνωστό, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της 29ης Σεπτεμβρίου 2018 και ενώ στο ΑΕΛ FC ARENA θα ξεκινούσε η ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό, δεκάδες οπαδοί επιτέθηκαν σε δυνάμεις των αστυνομικών. Τα επεισόδια –σύμφωνα πάντα με ΕΛ.ΑΣ.- ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δεν επέτρεψε την είσοδο των συγκεντρωμένων στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο με αποτέλεσμα οι οπαδοί να εξαπολύσουν «απρόκλητη επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη εμπρηστικών μολότοφ, κροτίδων, καπνογόνων και πετρών».

Υπενθυμίζεται πως οι οπαδοί πήγαν οργανωμένα έξω από το γήπεδο, μετά από πορεία, διαμαρτυρόμενοι για αποφάσεις της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων με την ΕΛ.ΑΣ., λίγες ώρες αργότερα, να συλλαμβάνει έξι οπαδούς ηλικίας 16 έως 26 ετών, εκ των οποίων τρεις Λαρισαίοι και τρεις Αλβανοί υπήκοοι. Οι δύο συλληφθέντες, καθότι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι το ίδιο βράδυ, όπως ελεύθεροι αφέθηκαν την επόμενη ημέρα και οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες αφού πρώτα ορίσθηκε το δικαστήριο.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέχισαν την έρευνα, σύμφωνα με την οποία φέρονται ως εμπλεκόμενοι άλλοι 11 οπαδοί, που στην πλειοψηφία τους είναι μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Αλκαζάρ, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία. Οι έντεκα κατηγορούνται για «ηθική αυτουργία», «διατάραξη της κοινής ειρήνης» αλλά και για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Να σημειωθεί ότι για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας, με αφορμή τη συμμετοχή τους στα ίδια επεισόδια, κατηγορείται και άγνωστος αριθμός οπαδών, πέραν των 17 δηλαδή που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη από την ΕΛ.ΑΣ..

Οι όποιες δικαστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, αναμένονται το επόμενο διάστημα και αφού πρώτα μελετηθεί από τις εισαγγελικές αρχές το υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass