«Η μουσική μάς ενώνει»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΩΛ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2018 15:54

Για τρίτη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η συνεργασία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων με το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με στόχο την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στα παιδιά της Λάρισας που είναι εγγεγραμμένα στο δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο «η συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017 και έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό. Η θετική αποδοχή της δράσης και η εμπειρία που αποκτήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της συνεργασίας με κοινούς στόχους όπως τη διάχυση της μουσικής παιδείας, την ανάπτυξη της προσβασιμότητας στην Τέχνη, τη δημιουργία σταθερών δεσμών για τους δύο εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης.

Με την έναρξη της φετινής χρονιάς, από τις αρχές Οκτωβρίου, καθηγητές μουσικής του ΔΩΛ παραδίδουν μαθήματα οργάνων (κιθάρα, αρμόνιο, λαούτο) στα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά ηλικίας 9-12 χρόνων που παρακολουθούν τα μαθήματα στο πλαίσιο των ωρών λειτουργίας των ΚΔΑΠ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η συνέργεια των δύο φορέων προσφέρει τη δυνατότητα να γνωρίσουν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ως σημείο αναφοράς της παιδείας και του πολιτισμού της πόλης, παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται εκτός κέντρου και χωρίς δυνατότητες πρόσβασης».

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο του ΔΩΛ, Νίκο Καλτσά τονίστηκε «ο ρόλος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στη διεύρυνση των προγραμμάτων που προωθούν τη μουσική παιδεία στην πόλη με προσέλκυση και μύηση μεγαλύτερου κοινού και συζητήθηκαν οι βελτιωτικές ενέργειες για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της κοινής δράσης».

Στη συνάντηση εκτός από τον κ. Καλτσα που αγκάλιασε με θέρμη την πρότυπη συνεργασία, παρευρέθηκαν οι μουσικοί Γιάννης Μπάγιος, Σπύρος Παππάς, Δάφνη Χατζηδάκη, Κώστας Κρίκης καθώς και η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ, κυρία Λίνα Μουσιώνη.

Η δικτύωση των φορέων του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και μεγεθύνει την ποιότητα των υπηρεσιών διαμορφώνοντας ένα νέο πολιτιστικό και κοινωνικό τοπίο για την πόλη. Η συνέργεια του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ και του ΔΩΛ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος, "Λάρισα – πόλη που μαθαίνει".

Πληροφορίες: ΔΗΚΕΛ (Ηπείρου 96 – 98) τηλ. 2410-661727, 2410-663085 ώρες: 09:00 π.μ.– 2:00 μ.μ. Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής τηλ.: 2410-680205, ώρες: 09:00 π.μ.– 2:00 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass