ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Επιχείρηση «γερανός» για παρατημένα αυτοκίνητα

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 8:12

 

Περισσότερα από εκατό οχήματα είναι εγκατελειμμένα στο κέντρο και τις συνοικίες του Δήμου Λαρισαίων. Άλλα με σκασμένα λάστιχα, άλλα χτυπημένα, με σπασμένα τζάμια, με σάπιες λαμαρίνες, σκισμένα καθίσματα και τρακαρισμένα αποτελούν εστίες μόλυνσης για την πόλη, καταλαμβάνοντας συγχρόνως πολύτιμες θέσεις στάθμευσης. Μόνο αδιαφορία μπορεί να προσάψει κανείς στους ιδιοκτήτες των οχημάτων όταν αναρωτιέται γιατί δεν επιλέγουν τη λύση και τα οφέλη της απόσυρσης.

Μέχρι πρότινος ο ρόλος των υπηρεσιών των δήμων περιοριζόταν στην προειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη. Υπάλληλοι των υπηρεσιών τοποθετούσαν σχετική πινακίδα που προειδοποιούσε πως αν δεν μετακινηθεί το όχημα μέσα σε διάστημα κάποιων ημερών τότε θα αναλάμβαναν εκείνοι την απόσυρσή του. Το σύστημα αυτό δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα και τα σαραβαλάκια συνέχιζαν να «καμαρώνουν» στους δρόμους της πόλης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις σε γειτονιές του κέντρου της Λάρισας που μπορούσε κανείς να παρατηρήσει δύο και τρία εγκαταλειμμένα οχήματα σε ένα οικοδομικό τετράγωνο.

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΕΡΑΝΟΣ»

Μετά και την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ο Δήμος Λαρισαίων ξεκίνησε από χθες επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλειμμένων οχημάτων. «Το κακό είχε παραγίνει. Μια άτυπη καταγραφή των εγκαταλειμμένων κάνει λόγο για περισσότερα από εκατό αυτοκίνητα να βρίσκονται στο κέντρο και στις συνοικίες της Λάρισας», δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής.

Ο γερανός που βγήκε από χθες στους δρόμους της Λάρισας έχει σκοπό να απομακρύνει τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα από δημόσιους και δημοτικούς δρόμους, κοινόχρηστους χώρους και ιδιωτικούς χώρους.

Μάλιστα χθες στην παρθενική εμφάνιση του γερανού στους δρόμους της πόλης απομακρύνθηκαν οχήματα από την περιοχή του Φρουρίου, και στη λεωφόρο Κ. Καραμανλή. «Ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με τα αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατόχους τους στοχεύει σε μια καλύτερη εικόνα σαφώς στο κέντρο και στις συνοικίες» επισήμανε ο κ. Νταής για να προσθέσει «ότι επόμενο στάδιο είναι η συνεργασία με τις πιστοποιημένες εταιρίες απόσυρσης οχημάτων προκειμένου να διασφαλιστούν στο δήμο κάποια έσοδα». Στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί ότι σύμφωνα και με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών μετά την απομάκρυνση των οχημάτων από τους δρόμους της Λάρισας αυτά οδηγούνται σε διαμορφωμένο χώρο του αμαξοστασίου που διαθέτει ο Δήμος Λαρισαίων. Στο χώρο αυτό θα παραμένουν ένα διάστημα όπως ορίζει ο νόμος για τυχόν αναζητήσεις από τους ιδιοκτήτες τους και στη συνέχεια θα οδηγούνται προς απόσυρση όταν υπάρξει συνεργασία με κάποια από τις εταιρίες απόσυρσης οχημάτων.

Μετά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν ξεπεραστεί, πλέον, γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα και έτσι ο Δήμος Λαρισαίων θα μπορεί να απομακρύνει αυτοκίνητα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, αφού προηγουμένως ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από νόμους και διατάξεις. Ο εντοπισμός δηλαδή του οχήματος, η επικόλληση του σχετικού αυτοκόλλητου και η περισυλλογή.

Ο Δήμος, λοιπόν, καλεί για άλλη μια φορά, τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα σε δημόσιους και δημοτικούς δρόμους, κοινόχρηστους χώρους, ιδιωτικούς χώρους χωρίς τη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου, όπως τα απομακρύνουν από το σημείο της εγκατάλειψης.

Στον λόφο του Φρουρίου για την πρώτη απομάκρυνση εγκαταλειμμένου οχήματος βρέθηκαν χθες το πρωί οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Νταής και Νίκος Καλτσάς, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζαούτσος, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass