Ενίσχυση του ρεύματος μαχητικής αντιπολίτευσης

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤ. ΝΤΟΥΡΟΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 15:38

 «Για να πάρουν σάρκα και οστά οι λαϊκές διεκδικήσεις αυτό που χρειάζεται δεν είναι μια καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου πλαισίου.

Είναι αναγκαία η ενίσχυση ενός ρεύματος μαχητικής εργατικής αντιπολίτευσης και πάλης που θα σπάσει τη βιτρίνα της συναίνεσης, θα διεκδικήσει εδώ και τώρα κατακτήσεις προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και θα θέσει αναχώματα στους βασικούς σχεδιασμούς της αστικής πολιτικής.  Από αυτό το μετερίζι δίνει και τη μάχη των περιφερειακών εκλογών η Αριστερή Παρέμβαση, για να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων, για να βάλει τα θεμέλια μιας κοινωνίας που να ανταποκρίνεται στις δικές μας ανάγκες» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος μιλώντας χθες βράδυ στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Λάρισας Παν. Σιούλας και Μαγνησίας Γιάν. Χατζηγιάννης, μέλος επίσης του ΕΕΚ.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Στάθης Ντούρος, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως «την περίοδο που οι εκλογές της προσωπικής κάρτας, επιχειρούν να κρύψουν «κάτω από το χαλάκι» τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, που επιχειρούν να καλλωπίσουν την κοινωνική βαρβαρότητα που γίνεται καθημερινό βίωμα για την εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία επιχειρεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ρεύματος επανακατάκτησης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων.

Αναδεικνύοντας πρώτα και κύρια τους βασικούς κρίκους εκδήλωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Την κυβέρνηση και όλους τους προκατόχους της ως εκφραστές των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής πολιτικής. Την ΕΕ, τους μηχανισμούς της και το ΕΣΠΑ ως τους καθοριστικούς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στήριξης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Την επιχειρηματικοποίηση της τοπικής διοίκησης, δήμων και περιφερειών ως πεδίο κερδοφορίας ενάντια στις λαϊκές ανάγκες».

«Για εμάς» κατάληξε ο κ. Ντούρος «ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας δεν σημαίνει προσαρμογή στα ασφυκτικά πλαίσια σταθερότητας του “μνημονιακού κεκτημένου”. Δε σημαίνει αποδοχή και υποταγή στην κανονικότητα της φτώχιας και της ανεργίας. Σημαίνει πάλη για μια χάρτα αναγκών και δικαιωμάτων, για την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της κακοπληρωμένης εργασίας, τη στροφή της παραγωγής στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass