Η πιο «καθαρή» προεκλογική περίοδος

* ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΧΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ * ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ «ΞΗΛΩΝΟΥΝ» ΑΦΙΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2019 22:02

Η πιο «καθαρή» προεκλογική περίοδος, που παρατηρήθηκε ποτέ στην πόλη της Λάρισας, είναι αυτή που διανύουμε σήμερα. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες υποψήφιοι, στις Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές και στις Ευρωεκλογές, η πόλη δεν «βούλιαξε στο χαρτομάνι» από ψηφοδέλτια, κάρτες, αφίσες και φυλλάδια, γεγονός που διαπιστώνει για πρώτη φορά στα χρονικά προεκλογικών περιόδων και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων. Φυσικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς προσπάθεια.

Στην περίπτωσή μας, το αποτέλεσμα της «καθαρής» πόλης εν μέσω προεκλογικής περιόδου οφείλεται στη μέριμνα και στα μέτρα πρόληψης, που έλαβε η Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση αυστηρής εφαρμογής των κανονισμών προβολής-διαφήμισης σε δημοτικούς χώρους, για τα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς, όπως αυτοί ισχύουν για όλους, μέχρι και σήμερα.

Ο λόγος είναι ο εξής: Πολιτικά κόμματα και πολιτικοί να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως και όλοι οι πολίτες ιδιώτες, επιχειρηματίες, σύλλογοι και ομάδες, που ζητούν την ενοικίαση των δημοτικών χώρων για την προβολή τους.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε με βάση την ισονομία, για ίση μεταχείριση προς όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες. Πριν απ΄ αυτή, η Υπηρεσία Καθαριότητας είχε ήδη «ξηλώσει» από τη Λάρισα κάθε αφίσα που είχε αναρτηθεί παράνομα, ώστε να ξεκινήσουν σε σωστή βάση όλα από την αρχή.

Η επιτυχία της Υπηρεσίας Καθαριότητας για καθαρή πόλη δεν ήταν "αναίμακτη"!

Η πιστή τήρηση των κανονισμών ανάρτησης αφισών σε προκαθορισμένα σημεία της πόλης προκάλεσε αντιδράσεις και γκρίνιες, αλλά στο τέλος υπερίσχυσε η συμμόρφωση όλων.

«Τηρούμε ευλαβικά τους κανονισμούς και «κατεβάζουμε» τις αφίσες από ιστούς, στάσεις λεωφορείων και ρακέτες, όταν λήξει η συμφωνημένη περίοδος ενοικίασης των χώρων αυτών. Επίσης τα συνεργεία Καθαριότητας, που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, «ξηλώνουν» τις παράνομα αναρτημένες αφίσες», δηλώνει στην «Ε» ο προϊστάμενος του τμήματος Αποκομιδής και Οδοκαθαρισμού, της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιώργος Κυραμάς.

Σημειώνει δε ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο «δεν υπάρχει τόσο «χαρτομάνι» στους δρόμους, σε σύγκριση με παλαιότερες ανάλογες περιόδους» και το αποδίδει «στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας των υποψηφίων, αλλά και στη στροφή στην ηλεκτρονική προβολή».

«Η απουσία μεγάλων ποσοτήτων πεταμένων χαρτιών στους δρόμους εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν έχει προηγούμενο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις παλαιότερες αναμετρήσεις…» καταλήγει ο κ. Κυραμάς, υποστηρίζοντας ότι «διανύουμε μια νοικοκυρεμένη και καθαρή προεκλογική περίοδο».

Να σημειωθεί ότι στη Λάρισα έχουν διατεθεί 440 σημεία ανάρτησης αφισών: 73 σε στάσεις αστικών λεωφορείων, 319 σε ιστούς και 48 σε ρακέτες.

Της Λένας Κισσάβου

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass