Στη μάχη του δεύτερου γύρου Καλογιάννης – Καραλαριώτου

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 15:02

Στις 3 με 4 μονάδες η διαφορά – Απ. Καλογιάννης: «Δίνουμε τη μάχη της ενότητας στην πόλη» - Ρ. Καραλαριώτου: «Ρεύμα πολιτικής αλλαγής που σαρώνει όλη τη χώρα» - Συζήτηση «σε προγραμματική βάση» ζήτησε ο κ. Καλογιάννης επικοινωνώντας χθες βράδυ με τους Παν. Γούλα και Νίκ. Γαμβρούλα

Την ερχόμενη Κυριακή, όπως αναμενόταν άλλωστε, θα κριθεί τελικά ο Δήμος Λαρισαίων μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Απ. Καλογιάννη ο συνδυασμός του οποίου αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, και της υποψήφιας δημάρχου Ρένας Καραλαριώτου ο συνδυασμός της οποίας αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με τη διαφορά  -σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία παρατάξεων- να «παγιώνεται» στις 3 με 4 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τις χθεσινές εκλογές στον Δήμο Λαρισαίων παρά την αυξημένη αποχή (37,2%) και σε σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές του 2014, ο συνδυασμός του κ. Καλογιάννη κατάφερε να διπλασιάσει το ποσοστό του (από 22,6% του πρώτου γύρου σε 43%), ενώ η κ. Καραλαριώτου από 23,2% έφθασε το 39,2% χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει αθροιστικά το 42,4% μετά τη συνένωση με την παράταξη Τζανακούλη (19,2%).

Σύμφωνα με τα ίδια, ανεπίσημα στοιχεία και στο 71% των εκλογικών τμημάτων (στα 162 από τα 227) ο κ. Απ. Καλογιάννης έλαβε 43,1%, η κ. Ρένα Καραλαριώτου έλαβε 39,2%, ο κ. Π. Κρίκης έλαβε 6,3% (10,2% ο κ. Γ. Λαμπρούλης το 2014) , ο κ. Παν. Γούλας έλαβε 4,5% (11,9% ο κ. Ε. Νασιώκας το 2014), ο κ. Νίκ. Γαμβρούλας 4% και τέλος ο Κων. Βαϊούλης 2,8%.

Σε ό,τι αφορά στις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών και στο 59,4 % των εκλογικών τμημάτων (135 / 227 ΕΤ) ο κ. Καλογιάννης εκλέγει 21 συμβούλους, η κ. Καραλαριώτου 20, ο κ. Κρίκης 3, ο κ. Γούλας 2, ο κ. Γαμβρούλας 2 και ο κ. Βαϊούλης εκλέγεται ο ίδιος (ένας σύμβουλος).

Οι δύο πρώτοι των χθεσινών εκλογών, ο κ. Καλογιάννης όσο και η κ. Καραλαριώτου με τις χθεσινοβραδινές τους δηλώσεις καθόρισαν και το πλαίσιο των θέσεών τους για την ερχόμενη Κυριακή.

«Δίνουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης «τη μάχη της ενότητας στην πόλη, γιατί την επόμενη Κυριακή κρίνεται το πρόσωπο της πόλης, κρίνεται ο άνθρωπος που θα εγγυηθεί αυτής της ενότητας, ο άνθρωπος που θα εκπροσωπήσει ενωμένα και ενωτικά τον λαό της πόλης».

«Δεν πρέπει και δεν μπορεί» τόνισε η κ. Καραλαριώτου «σε μια Ελλάδα που αλλάζει, σε μια Ελλάδα που έστειλε μήνυμα πολιτικής αλλαγής, η Λάρισα να μείνει πίσω και να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια. Η Λάρισα πρέπει να είναι μπροστά από το ρεύμα πολιτικής αλλαγής που σαρώνει όλη τη χώρα και όχι κόντρα σε αυτό το ρεύμα».

ΕΠΑΦΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Καλογιάννης επικοινώνησε ήδη χθες βράδυ με τους κ. Γούλα και Γαμβρούλα και αφού του ευχήθηκε για την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας την ανάγκη «της ενότητας προς όφελος της πόλης», τόνισε επίσης την ανάγκη συζήτησης «σε προγραμματική βάση».

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass