Απεργία του ΕΚΛ στην Τράπεζα Πειραιώς

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 15:28

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με ανακοίνωσή του σημειώνει πως «μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς και στα Τμήματα των Διευθύνσεων Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU ) με τα νέα αντεργατικά, προκλητικά και απαράδεκτα μεθοδευμένα σχέδια της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους (ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας) της Τράπεζας Πειραιώς του Νομού Λάρισας για σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου και τους καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7:30 π.μ. έξω από το Κατάστημα στην Ίωνος Δραγούμη.

Η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε την απόσχιση του τμήματος Διεύθυνσης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων (RBU) θέτοντας σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα και το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων. Είναι εξέλιξη που συνδέεται με την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα κερδοσκοπικά funds και την απαλλαγή των τραπεζών από χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλους στα επόμενα 2 χρόνια. Αποδεικνύεται ότι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, είναι κοροϊδία. Τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις και οι επιπτώσεις τους, όπως συμφώνησαν Ε.Ε. και κυβέρνηση, θα συνεχιστούν για πολλές δεκαετίες.

Τέτοιες μεθοδευμένες και απαράδεκτες κινήσεις μια μέρα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται. Ενθαρρυμένοι οι τραπεζίτες από το «θετικό μήνυμα που εξέπεμψε στις αγορές» το εκλογικό αποτέλεσμα ετοιμάζονται να πετάξουν ουσιαστικά στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους. Πάντα λοιπόν εις βάρος των εργαζομένων, πάντα για τα συμφέροντα του Κεφαλαίου. Η «επιβίωση» των τραπεζών, η «ανάπτυξή τους» προϋποθέτει το τσάκισμα των εργαζομένων. Απαιτούμε: Καμία Απόσχιση, Καμία Απόλυση, Καμία βλαπτική μεταβολή στα εργασιακά δικαιώματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass