Υπό την ομπρέλα των κομμάτων συγκεντρώσεις υπ. βουλευτών

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ * ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 22:08
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι τόλμησαν και έκαναν συγκεντρώσεις στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Για τους υπ. βουλευτές θα αναλάβουν οι Ν.Ε. των κομμάτων να διοργανώσουν κοινές εμφανίσεις, τουλάχιστον στις πόλεις του νομού Οι υποψήφιοι δήμαρχοι τόλμησαν και έκαναν συγκεντρώσεις στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Για τους υπ. βουλευτές θα αναλάβουν οι Ν.Ε. των κομμάτων να διοργανώσουν κοινές εμφανίσεις, τουλάχιστον στις πόλεις του νομού

Άλλοι με το κόμμα θα κινήσουν να πάνε στα χωριά κι άλλοι κατά μόνας. Ο λόγος για τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, οι οποίοι προγραμματίζουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και τις εμφανίσεις στα χωριά.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της «Ε», στην πόλη της Λάρισας, οι περισσότεροι υποψήφιοι, εκείνοι τουλάχιστον που κατέρχονται με υψηλές προσδοκίες και αξιώσεις, προγραμματίζουν ήδη ανοικτές συγκεντρώσεις-ομιλίες, γράφοντας και σβήνοντας ημερομηνίες στην ατζέντα τους. Ήδη οι συνεργάτες τους έχουν βολιδοσκοπήσει τις οικονομικές απαιτήσεις εκπροσώπων ξενοδοχείων κι άλλων χώρων αναψυχής, ενώ άλλοι υποψήφιοι θα μιλήσουν στο κομματικό τους ακροατήριο σε πεζοδρόμους, κοντά στα πολιτικά τους γραφεία. Δύσκολα θα επιλέξει κάποιος να μιλήσει σε μία από τις δύο πλατείες της πόλης (Κεντρική ή Ταχυδρομείου). Επίσης ορισμένοι υποψήφιοι δεν θα πραγματοποιήσουν μία κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα, αλλά πολλές, μικρές θεματικές συναντήσεις (με νέους, γυναίκες, επιχειρηματίες, ανθρώπους του αθλητισμού, κ.λπ.).

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στην τρέχουσα μίνι προεκλογική περίοδο σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων. Όπως έγινε γνωστό, οι τοπικές κομματικές οργανώσεις θα παρουσιάσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Λάρισα τους υποψήφιους βουλευτές, σε συγκεντρώσεις, όπου οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στο κοινό τους. Ήδη η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη σχετική εκδήλωση για αύριο Παρασκευή. Όσον αφορά στα χωριά του νομού, η Ν.Ε. θα οργανώσει περιοδείες-ομιλίες μικτών κλιμακίων των υποψηφίων, συνοδεία μελών της δημοτικής κομματικής οργάνωσης.

Υπό την κομματική ομπρέλα θα μιλήσουν στους ψηφοφόρους των 4 επαρχιών και οι υποψήφιοι της ΝΔ, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές. Ήδη η ΝΟΔΕ οριστικοποίησε τη σχετική παρουσίαση των υποψηφίων για την Τρίτη 2 Ιουλίου, το πρωί, στα Φάρσαλα. Εννοείται ότι κάποιοι υποψήφιοι που έλκουν την καταγωγή τους από καλλικρατικούς δήμους θα προγραμματίσουν -κυρίως την τελευταία εβδομάδα- άλλη, ξεχωριστή ομιλία προς τους συντοπίτες τους.

Υπενθυμίζεται ότι αν κάποιος υποψήφιος επιθυμεί να κάνει χρήση μιας πλατείας, θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ αν σκοπεύει να μιλήσει σε κάποιο Πολιτιστικό Κέντρο ή αίθουσα που ανήκει στον δήμο, τότε στην οικεία δημοτική αρχή. Αν συμπέσουν δύο υποψήφιοι την ίδια ημερομηνία, τότε ο χώρος θα δοθεί σε εκείνον που τη ζήτησε πρώτος.

ΥΠΟΨΗΦΟΙ ΚΑΙ… ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Πολλές φορές αναμένεται να παρατηρηθεί συνωστισμός υποψηφίων βουλευτών την ίδια μέρα, στο ίδιο μέρος, κυρίως σε χώρους όπου διεξάγεται λαϊκή αγορά. Κι αυτό γιατί πολλοί κάτοικοι των χωριών έρχονται στην πόλη, ψωνίζουν κι εν συνεχεία κάθονται για έναν καφέ ή τσιπουράκι στα καφενεία των πλατειών. Ένα πρόσφορο έδαφος για χειραψίες για τους υποψηφίους. Συνήθως το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιοδειών των πολιτικών έχει ως εξής: Τρίτη Φάρσαλα, Τετάρτη Ελασσόνα και Παρασκευή Αγιά. Το πρωί του Σαββάτου αρκετοί περιοδεύουν στη λαϊκή της Λάρισας (περιοχή Νεάπολη), ενώ τα υπόλοιπα πρωινά (Δευτέρα, Πέμπτη) επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass