Ερευνα του ΤΕΕ για την απασχόληση ξένων στον κατασκευαστικό τομέα

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2019 16:23

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ είναι συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έργου “In2C - Ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στον τομέα των κατασκευών” που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έργο στοχεύει στη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των υπηκόων τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα μέσω ολοκληρωμένης κατάρτισης σε γλωσσικές δεξιότητες και θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται εθνική έρευνα με βάση δύο ερωτηματολόγια. Το πρώτο εξ αυτών απευθύνεται σε εργοδότες που απασχολούν υπηκόους τρίτων χωρών στον τομέα των κατασκευών και στοχεύει στον εντοπισμό των μεσοπρόθεσμων αναγκών της αγοράς για συγκεκριμένες ειδικότητες, τις απαιτούμενες δεξιότητες και τα προσόντα των εν δυνάμει εργαζομένων και τα προβλήματα που συναντούν οι εργοδότες που επιθυμούν να απασχολήσουν υπηκόους τρίτων χωρών. Το δεύτερο ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε υπηκόους τρίτων χωρών που εργάζονται στον κατασκευαστικό τομέα και έχει ως στόχο να εντοπίσει τους φραγμούς που αντιμετώπισαν μέχρι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass