Αυστηροί οι κανόνες ασφαλείας στη Δημοτική Πισίνα

* ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΚΥΜΑ» ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ *ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ *100 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2019 22:09

Μην φτύνετε, μην φυσάτε τη μύτη σας στο νερό, μην κάνετε βουτιές και μακροβούτια, μην πετάτε νερό από το στόμα, μην μπείτε στο νερό άπλυτοι… και φυσικά μην κάνετε τον κόπο να ξεκινήσετε από το σπίτι για να βουτήξετε στη Δημοτική Πισίνα του Δήμου Λαρισαίων στη Νεάπολη, αν δεν συμφωνείτε με όλα αυτά και αν δεν έχετε μαζί σας βεβαίωση δερματολόγου και παθολόγου για την καλή σας υγεία.

Κανόνες που απαιτείται να εφαρμόζονται κατά γράμμα απ’ όλους τους επισκέπτες, που κάνουν χρήση της πισίνας, και σκοπό έχουν την ασφάλεια και τη διατήρηση της υγείας όλων όσοι βουτούν στα «μπλε» νερά της, αλλιώς προβλέπεται η αναγκαστική έξοδός τους από τον χώρο.

Ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λειτουργία της μεγάλης και της μικρής πισίνας στη Νεάπολη, και προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, που μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε μια τέτοια ψυχαγωγική δραστηριότητα στην πόλη, έχει συντάξει κανόνες, που ελέγχονται για την εφαρμογή τους και αποτελούν βασική προϋπόθεση για να απολαύσουν οι πολίτες το μπάνιο τους.

Βέβαια, αν και η πισίνα λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, παρατηρείται πως ακόμη και σήμερα αρκετοί Λαρισαίοι τους αγνοούν, καθώς ήδη εμφανίστηκαν περιπτώσεις ατόμων που δεν μπήκαν στον χώρο γιατί δεν είχαν χαρτί γιατρού ή περιπτώσεις γονέων που άφηναν τα παιδιά τους, κάτω των 14 ετών, στην πισίνα και έφευγαν από τον χώρο, ενώ οι κανονισμοί απαιτούν την επίβλεψή τους από τους ίδιους.

Ως γνωστόν, από την έναρξη της λειτουργίας της, η Δημοτική Πισίνα έτυχε μεγάλης αποδοχής και ανταπόκρισης από τους Λαρισαίους. Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, κατά μέσο όρο, την επισκέπτονται εκατό άτομα την ημέρα και φέτος ήδη δέχθηκε ένα μεγάλο «κύμα» επισκεπτών, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι έφηβοι, που κατέκλυσαν τους χώρους της, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Βέβαια, τις τελευταίες μέρες, ο αριθμός τους μειώθηκε, λόγω των ασταθών καιρικών συνθηκών με τις ξαφνικές απογευματινές βροχοπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι το αντίτιμο χρήσης των εγκαταστάσεων είναι 2 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για: Πολύτεκνους, ανέργους, παιδιά, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, φοιτητές -επιδεικνύοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

-Άτομα ηλικίας κάτω των 14 ετών γίνονται δεκτά μόνο με τη συνοδεία γονέων, που θα είναι και υπεύθυνοι.

Παιδί που κάνει χρήση βοηθητικών μέσων (σωσίβιο κ.λπ.), κολυμπά μονό στη μικρή πισίνα. Για χρήση της μεγάλης απαιτείται ταυτόχρονη παρουσία του γονέα μέσα στο νερό.

-Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε όσους δεν γνωρίζουν κολύμβηση.

-Οι λουόμενοι πρέπει να είναι υγιείς και καθαροί.

-Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές, σε άτομα επιληπτικά ή σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτική νόσο ή ίωση.

-Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες εάν δεν έχουν προσκομίσει ιατρική βεβαίωση από δερματολόγο και παθολόγο ή καρδιολόγο (ισχύος 6 μηνών).

-Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση πριν περάσουν τουλάχιστον τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα.

-Υποχρεωτικά κάνουμε ντους με σαπούνι πριν από την είσοδό μας στην πισίνα.

-Χρησιμοποιούμε την τουαλέτα πριν μπούμε στην πισίνα.

-Η είσοδος και η έξοδος προς και από την πισίνα γίνεται μόνο μέσα από το ποδόλουτρο με σαγιονάρες.

-Απαγορεύονται οι βουτιές – τα μακροβούτια - η άπνοια - το φτύσιμο – το πέταμα του νερού από το στόμα και γενικώς το φύσημα της μύτης. Το φύσημα της μύτης επιτρέπεται μόνο στα αυλάκια υπερχείλισης.

-Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα ατόμων που έχουν κάνει χρήση αντηλιακών προϊόντων. Σε περίπτωση χρήσης από λουόμενο, αυτός θα πρέπει απαραίτητα να κάνει λουτρό καθαριότητας με σαπούνι και νερό.

-Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο της πισίνας με τα ίδια παπούτσια που οι λουόμενοι προσέρχονται στο αθλητικό κέντρο. Θα πρέπει αποκλειστικά και μόνο στον χώρο της πισίνας να φορούν σαγιονάρες.

-Απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στον χώρο της πισίνας, καθώς και η χρήση υάλινων ειδών (ποτήρια – μπουκάλια).

-Απαγορεύονται τα ζωηρά και επικίνδυνα παιχνίδια μέσα στους χώρους των εγκαταστάσεων.

-Απαγορεύεται η είσοδος σε ζώα και κάθε μορφής κατοικίδια.

-Απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων (ποδήλατα κ.λπ.) εντός του αθλητικού κέντρου.

-Αντικείμενα – τιμαλφή – ρολόγια κ.λπ. δεν φυλάσσονται από το προσωπικό της πισίνας, το οποίο και δεν φέρει καμία ευθύνη τυχόν απώλειας.

-Απαραίτητα όλοι οι λουόμενοι πρέπει να φέρουν σκουφάκι-σαπούνι – σαγιονάρες – πετσέτα.

-Πρόσωπα που δεν εφαρμόζουν τους Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας σ’ όλους τους χώρους της πισίνας, ή συμπεριφέρονται απρεπώς ή γενικότερα επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά θα δέχονται επίπληξη. Σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται θα αποβάλλονται και δεν θα γίνονται εκ νέου δεκτά.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ - ΦΩΤ.: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΝΤΖΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass